Sverige
8 juli 2019 12:12

Sadlar för miljonbelopp stulna på kort tid – nya inbrott senaste dagarna

InbrottPå mindre än två månader har sadlar för runt en miljon kronor stulits bara i Östergötland. Än verkar den dystra trenden inte vara över – nyligen har ytterligare stall haft inbrott.

Sadlar för miljonbelopp stulna på kort tid – nya inbrott senaste dagarna
Än så länge har polisen inte kommit de skyldiga på spåren. Foto: Bildfokus/Istock

Ridsport har rapporterat om flera stölder av sadlar i Östergötland och, som SVT Nyheter Öst berättade häromdagen, har sadlar för ett uppskattat värde på runt en miljon kronor stulits i länet sedan den 21 maj. Det rör sig om runt 100 sadlar.

Stölderna har fortsatt, även senaste dagarna. Så sent som under natten till fredagen rapporterades två stallinbott i Östergötland, i Mormorsgruvan respektive Landeryd, skriver Östgöta Correspondenten.

I det ena stallet stals en handfull sadlar, varav tre var värda runt 20 000 kronor styck, och i det andra stallet stals tre sadlar som var inköpta för runt 40 000 kronor.

– Jag tror att de har tagit bakvägen över fälten. Sen måste de ha klippt hänglåset för det hittar vi inte. Så de borde ha varit här och rekat innan, vilket känns otäckt. Att bli av materiella ting är ju tråkigt men det är mer läskigt att de har varit hemma hos en, säger en av stallägarna till tidningen.

Polisen har, enligt SVT, svårt att få bra vittnesuppgifter gällande inbrotten de senaste månaderna.
– Hittills har vi fått in väldigt få iakttagelser. Vi har gjort brottsplatsundersökningar hos de drabbade men ofta är det i miljöer som är lite röriga från början, där många personer rör sig dagligen. Så det är svårt att hitta några spår, säger Björn Öberg, presstalesperson vid Polisen, till SVT Nyheter Öst.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden