Sverige
22 februari 2017 13:50

Saga Norén drar till stallet

Nästa säsong av TV-serien Bron utspelar sig till viss del i stallmiljö.
En ryttarförening söder om Malmö har fått besök av inspelningsteamet bakom dramaserien och hästarna som ska få den äran att spela med i dramat är redan utvalda.

Saga Norén drar till stallet
Fotograf Carolina Romare

Nu drar spännande dramaserien Bron med huvudpersonen Saga Norén in i hästvärlden.
Flera scener i den fjärde säsongen ska spelas in i och runt Klagshamns Ryttarförening strax söder om Malmö.

Inspelningsteamet har redan varit och kollat miljö och hur och var man kan få plats med all utrustning och alla kablar, berättar Maria Gudmundsson, föreningens verksamhetschef.
Teamet bakom den populära serien har också tittat noga på lektionshästarna och valt ut en av dem som nu ska vara med mitt i dramat.

Inspelning påbörjas i vår och totalt blir det åtta avsnitt som ska sändas på SVT under 2018. För manus står Hans Rosenfeldt och Bron har så här långt visats i 150 länder. 

Saga Norén spelas av Sofia Helin som vi faktiskt sett rida på film tidigare. I rollen som Cecilia Algotsdotter i filmen Arn red Sofia Helin i flera scener trots att hon före inspelningen inte kunde rida alls. Om Saga Norén har några ridscener i denna säsong av Bron återstår att se, mne om så är fallet kanske Klagshamns RF kan vara henne behjälplig den här gången?
Inför inspelningarna av Arn kostade Helins arbetsgivare på henne enbart fem lektioner före första tagning. Skådespelaren berättade senare i en intervju med Expressen Nöje att hon varit rädd och att hennes häst dessutom skenat med henne på inspelningsplatsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden