Sverige
11 februari 15:21

Sålde hästar för miljonbelopp utan att skatta

RevisionDet skånska företaget har sålt hästar för miljonbelopp men inte skattat för inkomsterna. Nu har Förvaltningsrätten beslutat att Skatteverket får söka bevis både i verksamheten och i de ansvarigas bostäder.

Sålde hästar för miljonbelopp utan att skatta
Hästföretaget i Skåne har sålt hästar för miljonbelopp utan att redovisa någon skatt. Nu har Skatteverket fått tillstånd att leta efter bevis i de ansvarigas bostäder.

Lokaltidningen Mellanskåne rapporterat att ansvariga för ett av Skånes större häst- och ridcenter misstänks ha ägnat sig åt ”omfattande skatteundandragande”. För inkomståret 2017 har det inte lämnats in någon inkomst- eller momsdeklaration, men kontoutdrag visar att företaget via försäljning av hästar har fått in runt tre miljoner kronor. Sedan tidigare skulder är företaget avregistrerat som arbetsgivare och bolaget saknar F-skattesedel.

Skatteverket beslutade i höstas om revision från 1 januari 2017, och bokade in sig hos besök hos företaget. Tre gånger har Skatteverket försökt göra besök utan att lyckas eftersom företaget med kort varsel ställt in besöken. Trots avsaknad av inkomst och utebliven revision verkar företagets verksamhet fortgå. I december låg runt 15 hästannonser från företaget utlagda på olika hästsajter och sociala medier.

Nu har Förvaltningsrätten beslutat att Skatteverket får leta efter bevis hos företaget. Skatteverket har nu rätt att leta efter handlingar och dokument både där verksamheten bedrivs och i de ansvarigas bostäder – detta utan att på förhand meddela om besöken.

Källa: Lokaltidningen Mellanskåne

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-