Fälttävlan
26 maj 2014 16:14

Sara Algotsson Ostholt missar VM – väntar barn

Det blir inget mer tävlande för varken Reality eller Sara Algotsson Ostholt i år. Fälttävlansryttaren väntar barn tillsammans med maken Frank och familjemedlem nummer fyra väntas i oktober.

Sara Algotsson Ostholt missar VM – väntar barn
Frank och Sara Algotsson Ostholt väntar tillökning i familjen. I oktober väntas det nya syskonet.

Sara Algotsson Ostholt berättar själv om nyheten:

”Wega och jag åkte inte till Saumur till helgen. Hon hade förmodligen trampat på en sten och var lite öm, blev betydligt bättre när hovslagaren satte på en sula över hela foten, ville inte riskera att ställa henne på en transport som kunde göra henne värre. Särskilt inte nu när varken, hon, jag eller Reality ska tävla mer under 2014. Det blir barn i oktober istället. Som mamma ser jag mycket fram mot det, särskilt nu när jag sitter och väntar på ultraljudsundersökning.

Att vara gravid är roligt, att det tar så lång tid är mindre roligt. Som elitidrottare, känns det omöjligt att hitta rätt tid att bli gravid och snart fyller jag 40. Hästarna är vältränade och i jättefin form och jag tycker att jag har utvecklats så mycket som ryttare på sistone. Vi hade mycket kvar att ge under 2014. Att hoppa är fortfarande inga problem men att sitta ner i dressyren blir svårare och svårare. Saumur var tänkt att bli den sista tävlingen för i år.

Jag har ett jättefint team – Frida Andersén, Frank och Emmelie – som kommer se till att både Wega och Reality får tränas ordentligt, men några tävlingar för dem blir det förmodligen inte förrän jag sitter i sadeln igen. För egen del får jag nu tid över till sponsorerna, att träna andra och hålla clinics.”

Paret Algotsson Ostholt har sedan innan en dotter tillsammans.

Med Sara avsutten och Herta skadad är halva fjolårets silverlag på EM borta från höstens VM i Frankrike.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden