Fälttävlan
28 juni 2013 21:37

Sara om dagen i Aachen

Det har varit både dressyr och banhoppning för fälttävlansryttarna under fredagen i Aachen. Här berättar Sara Algotsson Ostholt om sin fredag med Reality.

Det är väldigt kallt och rått här nere, säkert inte mer än 10 grader, så publikmassorna har inte funnits på läktarna utan verkar mer röra sig i tältområdet, men fortfarande är det mer atmosfär här än vad Reality är van vid. Trots det, så kändes Reality mycket avspänd, fokuserad och fin på dressyren med endast någon liten miss. Jag är mycket nöjd med hennes prestation. Vi slutade med 37 straffpoäng och en 7:e placering individuellt. Svenska laget slutade på en 3:e plats efter dressyren.

På framhoppningen kändes Reality jättefin men blev något spänd och ofokuserad inne på tävlingsbanan. Tävlingsbanan i Aachen är också ovanlig för sitt slag med väldigt stora avstånd mellan hindren och därför extra prövning för fälttävlanshästarna som gärna drar på när det är stora avstånd mellan hindren vilket gör det svårare att hålla ihop dem. Vi fick två tidsfel och ett pet. Efter dagens tävlingar ligger vi nu individuellt på en 12.e placering och svenska laget på en 5:e placering. Vi har en bra rutinerad stämning i laget, avspänt och fokuserat.

Morgondagens terrängbana känns välbygd och lite trickig med stora hinder. Snart ska vi få gå bandelen inne på arenan som de just är i färd med att färdigställa. Där finns ett vattenhinder som jag gärna vill titta lite extra på. Det ska bli spännande att se hur Reality reagerar imorgon när vi kommer in på arenan. Eftersom det är det avgörande momentet, tror jag folket trotsar vädret och kommer hit.

När vi hörs imorgon, så lär vi veta bättre!
/Sara

Läs mer
Terrängbanan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-