Fälttävlan
11 maj 2014 19:34

Sara: ”Vi mår bra och jag är nöjd med Bigsy”

Sara Algotsson Ostholt rapporterar att både hon och "Bigsy" mår bra efter fallet på hinder nummer 23. Här ger Sara sin version av vad som hände under hennes ritt i terrängen i Badminton. "Underlaget på terrängbanan var hemskt, som ca 5 cm djupt segt tuggummi som sög must."

”Hej,

Bigsy ser ut att ha klarat sig fint, inte en skråma på benen! Hon är glad och äter och förbundskapten/veterinär Staffan Lidbeck har känt igenom henne och tycker hon känns bra. Trava upp henne ska vi göra först lite senare. Först är det mat och lugn som gäller. Imorgon ska fysioterapeuten Håkan Crantz ge henne skön behandling för välanvända muskler.

Badminton 2014: 35 kom i mål och 43 utgick eller uteslöts. Svårare än så här blir det inte. De 35 ekipage som kom i mål är värda en eloge. Underlaget på terrängbanan var hemskt, som ca 5 cm djupt segt tuggummi som sög must. Bigsy var ärlig och fantastisk och löste den ena svåra uppgiften efter den andra jättefint.

Både jag och Staffan är jättenöjda med Bigsy, så himla ärlig och härlig. Hon har visat att hon definitivt är en häst för 4-stjärnig nivå. Ett exempel är hinder 15. På bangenomgången vågade jag inte ens gå nära hindret Vicarage Vee,(se banskiss och bangenomgång här. Det är ett dike på tvären och längden och ett upprättstående smalhinder) utan fick rådet att titta på översta bommen och strunta i avståndet. Vi kom lite ur balans efter ingångshindret men där var Bigsy återigen fantastiskt ärlig och vi redde ut situationen och så klarade vi ut svårighet på svårighet. Det var nästan så att hon efter så många hinder med nedförsbacke efter hindret började stanna upp av sig själv innan hindret och undrade om marken skulle försvinna efter hindret igen. Eller vad som skulle hända…

Så kom vi till hinder 23 Huntsmans Close. 22 hinder avklarade, nästan alla supersvåra, och endast sju hinder kvar. Bigsy började kännas något seg. Jag tänkte att vi säkert redan hade massor med tidsfel så jag ville vara schysst och inte ge henne ytterligare en svår uppgift, utan valde den enklare vägen på Huntsmans Close. Kanske var det de många svåra uppgifterna på varandra som fick henne att tappa motivationen lite grann som gjorde att hon helt enkelt inte förstod uppgiften på det enormt breda hindret, så brett att en hel häst och lite till bevisligen fick plats i det. Jag ramlade på ryggen men säkerhetsvästen löste ut så jag känner inte alls av det. Och vad det verkar så ser Bigsy ut att ha klarat sig fint också.

Här stannade vår Badminton-resa och visst är det tråkigt men jag är väldigt glad över att vi båda ser ut att må så bra efteråt. Vi har fått en rejäl prövning och tar med oss massor med erfarenheter hem. Nu ska jag ta mig en bit pizza i gott sällskap.

Nästa stora tävling är det Wegas tur i Saumur i Frankrike den 22-25 maj. Hoppas du är med oss då också!

På det stora hela nöjda hälsningar
Sara”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden