Fälttävlan
9 maj 2014 18:50

Saras egna ord om Badminton

Bigsy gjorde sin bästa dressyr någonsin på tävling idag. Det är hennes första 4-stjärniga tävling. Det svåraste vi någonsin ridit.

Jag är oerhört nöjd med henne. Hon var så fokuserad och skärpt. Endast en miss i nästsista galoppombytet men det tar jag på mig. På träning för Elisabet Lundholm har hon dessutom visat att hon kan höja sig ytterligare ett snäpp i dressyren. Hon kan vara riktigt flashig, men för att orka det på tävling behöver hon bli starkare, men det kommer. Hon är ju bara 10 år än så länge, så det bådar gott för framtiden.

I dressyren fick vi 73 % och 40,5 straff som räckte till en delad 5:e plats med Mark Todd på NZB Campino från Nya Zeeland. Vi är 7,3 straff efter ledaren Clark Montgomery från USA på hästen Loughan Glen som endast har 33,3 straff.

Äntligen har regnet slutat. Solen skiner och det blåser. Skönt att terrängbanan inte blir blöt och lerig. Den är tillräckligt svår som den är. Terrängbanan imorgon går inte av för hackor. Det sägs att det är den svåraste banan i Badminton på flera år. Det här blir en riktig prövning för mig och Bigsy!

Vi hörs! 🙂
Sara

Mer från Sara
Mer om Badminton

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden