Fälttävlan
8 december 2013 20:25

Seger för Sara i Salzburg

(Uppdaterad) Sara Algotsson Ostholt vann lördagens inomhusfälttävlan i Salzburg, Ŗsterrike, tillsammans med Anolanda.

– Det var mer att galoppera i Salzburg än i Stuttgart. Två hallar med tre arenor. Fem hinder som gick att riva där varje rivning gav ett påslag på 4 sekunder, i Stuttgart fick man bara 2 sekunder för rivning, berättar Sara själv i ett mail.

Klassen hade en maxhöjd på 1,25 och 21 startande. Sara Algotsson Ostholt och Anolanda var enda svenska ekipaget i startfältet som dominerades av tyskar. Svenskan var klart snabbast av alla och vann med drygt fem sekunder tillgodo. Analonda, som hon lånat av Emmelie Rudberg, hade hon bara suttit på två gånger innan.

–  Jag red ”Anna” för första gången i tisdags och provade en gång till i onsdags. Jag hade en bra känsla när jag hoppade henne och tänkte att jag provar och tar med henne till Salzburg. På tävlingsdagen red jag henne för tredje gången! Hon var helt genial, snabb, uppmärksam, vändbar och hoppade som en katt! Det kändes som om vi var ett sammansvetsat par sedan flera år! Vi vann med sex sekunders marginal och var ett av två felfria ekipage på hinder, skriver hon.

Att tävla fälttävlan inomhus har gett mersmak för Sara, som hoppas att tävlingsformen även gör entré i Sverige snart.
– Det vore väldigt roligt om Ulf Rosengren får till en inomhusfälttävlan på Sweden Horse Show på Friends Arena nästa år. Det är väldigt uppskattat av både publik och ryttare – jätteroligt!

Segern gav Sara Algotsson Ostholt 4000 euro, ungefär 35 000 kronor. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden