Hoppning
19 maj 17:17
Ridsportplus

Selma Hammarström överlägsen i ungdomarnas Grand Prix

InternationelltSelma Hammarström och Unity F visade klassen när de vann en Grand Prix för U25 över 1,45-hinder i Danmark i helgen. "Det är kul att ha en så snabb häst," säger den 24-åriga ryttaren.

Selma Hammarström överlägsen i ungdomarnas Grand Prix
Selma Hammarström och Unity F efter sin seger i Danmark. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Selma Hammarström och Unity F (HOLST val f -14 e Uriko-Linaro, uppf Christina Sandel-De Labouchère, äg Mitt Hjärta Hästsport & Hälsocenter) höll undan ordentligt för konkurrenterna när de vann GP-hoppningen på Stuteri Ask med nästan tre sekunder tillgodo i omhoppningen.

  Nu har träningen börjat ge resultat.

  Selma Hammarström.


  – Jag är jätte-, jätteglad och jättenöjd. Det har varit en toppenhelg, säger Selma Hammarström när Ridsport når henne mitt under packningen för hemresan.

  Det var på lördagen U25-ekipagen hade sin Grand Prix. 26 ekipage fanns på startlistan och sex av dem tog sig vidare till omhoppningen. Fem av dem var felfria även i omhoppningen och det svenska segerekipaget var klart snabbast.
  – Det är en snabb häst. Jag har inte haft så många snabba hästar så det kul att ha en så snabb häst nu, säger Selma Hammarström om valacken som hon har haft i ungefär två år.

  Stabilt på nivån

  Grand Prix-banan bjöd på en del klurigheter, men vinnarekipaget har börjat bli stabilt på nivån. Det vann bland annat en klass på nivån i Sverige nyligen.
  – Nu har träningen börjat ge resultat, fortsätter ryttaren som nu siktar på att rida fler U25-klasser under året och gärna ta klivet upp till 1,50.

  Selma Hammarström började sin internationella karriär på ponny i fälttävlan och har bland annat ett EM-brons i lag från den tiden. Hon har också ridit både JEM och YREM i hoppning och rankar ett YRSM-guld som en av sina främsta meriter tillsammans med när hon vann en U25-klass i Paris förra våren. Då red hon i lag tillsammans med Andre Brandt.

  Stallchef hemma

  Till vardags leder hon arbetet och skötseln av familjen Hammarströms hästar tillsammans med sin bror Ingemar Hammarström.
  – Det blir en hel del coachning av alla syskon, säger hon med hänvisning till den stora syskonskaran av tävlande barn.

  Dessutom pluggar hon vid sidan om. Det handlar om att läsa in ett basår för att skaffa sig behörighet att söka till veterinärutbildning.

  Även Ingemar Hammarström lämnar meetinget i Danmark med en seger. Det var meetingets första dag som han hoppade hem en 1,35-klass tillsammans med Nicoline d’Or, en häst som han har tagit över från sin syster Ellen Hammarström.

  Storebror hyllar

  Ingemar Hammarström var också fjärdeplacerad i meetingets enstjärniga Grand Prix klass tillsammans med Kinmar Kid. Trots de egna framgångarna framhåller han Selmas prestationer.
  – Jag har aldrig sett något liknande i hennes omhoppning. Det var verkligen spot-on. Det är jättekul att som syskon kunna hjälpas åt. Vi stöttar varandra när det inte går som man har tänkt sig och glädjer oss åt varandras framgångar, säger han.

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden