Hoppning, Ponny
11 oktober 2020 17:13

Selma Staffare och Julia Cissig Medelsvår A-segrare i Borås

Nationellt Selma Staffare har haft en bra helg i Borås – först vann hon semifinalen i Prins Carl Philips Pris och under söndagen vann hon Medelsvår A. Även Julia Cissig har börjat rada upp segrar på hög nivå. Tillsammans med Woodfield Night Light vann hon ännu en gång i kategori C.

Selma Staffare och Julia Cissig Medelsvår A-segrare i Borås
Julia Cissig med sin andra ponny Stella (arkivbild). Foto: Susanne Högdahl

Borås Fältrittklubb har haft bråda dagar med Änglahoppet som nu är slut för i år. Sista klassen var en mäktig Medelsvår A med många duktiga ryttare och en utmanande bana signerad Sara Brink.

Det börjar bli något av en vana för Julia Cissig och Woodfield Night Light som återigen tog hem segern i Medelsvår A i kategori C. Sex ekipage kom till start och tvåa blev Nelly Lindgren med Kiara Li Z. Bägge ekipagen hade ett nedslag i omhoppningen, men Cissig gick i mål hela fem sekunder snabbare än Lindgren.

I kategori D fortsatte Selma Staffare segertåget med Munsboro Meg efter gårdagens vinst i första semifinalen i Prins Carl Philips Pris. Ekipaget var ett av tre felfria i det 12 starter starka startfältet och gick i mål på 37,52 sekunder, vilket var den snabbaste tiden. Tvåa blev gårdagens segrare i kategori C i semifinalen i Prins Carl Philips Pris, Fanny Fridén, denna gången med ponnyn Kee Pearl. Trea blev Thea Gånehed med MSH First Choice.

Det har även ridits Medelsvår A hos Umeå Ryttarförening. Här var dock startfältet något mindre med tre ekipage till start. Vann gjorde Tilde Lindgren med An Gadaí Álainn.

Resultatlistor Borås.

Resultatlistor Umeå.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden