Hoppning
19 september 2012 12:15

Seriestart i Volkswagen GP

Första deltävlingen i Volkswagen Grand Prix rids nästa helg på Gävle Ryttarsällskaps elittävlingar. Serien, som har en sammanlagd prispott på drygt en miljon kronor, innehåller tre deltävlingar och en final under hösten.

Seriestart i Volkswagen GP
Lisen Bratt Fredricson tar med sig OS-hästen Matrix till Gävle.

Till seriestarten i Gävle den 29 september är 65 ekipage anmälda till 1,45-klassen, som fungerar som kval, i dagsläget – bland andra OS-ryttarna Lisen Bratt Fredricson och Jens Fredricson. 22 ryttare kvalar in till Volkswagen Grand Prix den 30 september, en 1,50-klass, och rider om 75 000 kronor i förstapris. Totala prissumman i varje deltävling är 180 000 kronor.

De tre som toppar i Gävle är direktkvalade till finalen på Flyinge i november, dit även de fem bäst placerade svenska ryttarna på världsrankingen är direktkvalade. Enligt arrangören innebär detta att världsettan Rolf-Göran Bengtsson kommer till Flyinge.
– Det är inte så ofta jag får chansen att möta alla de svenska toppryttarna på en och samma gång, så bara det är en anledning att komma hem till finalen, säger Rolf-Göran i ett pressmeddelande.
– Det här är precis vad svensk hoppning behöver för att komma ett steg vidare.

Volkswagen Grand Prix
29-30 september Gävle Ryttarsällskap
13-14 oktober Strömsholms Ridsportförening
26-28 oktober Billdals Ridklubb
13-14 november Flyinge, final med 22 ryttare

I samband med finalen på Flyinge arrangeras även en ungdomsklass, öppen för de 22 bästa enligt Svenska Ridsportförbundets championatstabell den 5 november.
De fyra bästa ryttarna från ungdomsklassen under Volkswagen Grand Prix i Flyinge den 14 november är direktkvalade till semifinalen i Stockholm Trophy (1,40) under Stockholm International Horse Show.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden