Blogg
29 december 2013 08:30

Sex dagar hemma i Sverige

Nu är allt som vanligt igen, upp och mocka, göra i ordning hästar, se hästarna tränas och få en himla massa inspiration (idag var Aris här och tömkörde hästarna) träna på Barrychello, fodra och pyssla.

Och även lite därtill men mer än så får inte plats i en mening som vi uträttar på en dag i dressuurstal Adelinde Cornelissen men för i dag nöjer jag mig där 🙂

Fredag kväll landade jag åter på Schipol efter att ha fått spenderat nästan hela sex dagar i Sverige, firat födelsedag, varit med familj och vänner och hållit i träningar på min hemmabana Åkersberga. Intresset var stort över att jag skulle komma hem så under en och en halv dag fick jag 18 elever!

Jag blev verkligen inspirerad och än mer målinriktad när jag instruerade såväl kända som okända elever, det kändes som att nu fick jag upp till bevis och testa mina nya erfarenheter som jag får hos Adelinde.

Inte bara att träningen sker lite olika jämfört med Sverige så får jag nu instruktioner på både engelska och senaste träningen var helt och hållet på holländska, vilket jag tycker sätter ett annat perspektiv och krav på mig som ryttare att koppla ihop och få en god vision om hur JAG vill att passet ska utformas. Att ordet JAG blev stora bokstäver är inte av en slump utan det är vad fokus i våran träning är, vill jag som ryttare samla en gångart så börjar jag med att visualisera den perfekta (som jag vill ha den) samlingen, därefter sker det.

Innan jag åkte på lite semester hem till Sverige hade jag verkligen en av toppfem-lektionerna i mitt liv, Adelinde gav mig instruktioner på att jag just skulle tänka hur jag ville att diagonalslutan skulle både kännas och se ut, att jag skulle sätta tempot och vägarna och att varje steg skulle kännas som ”mina”.

Eleverna som jag instruerade hemma i Sverige fick pröva på detta och det var många motiverade, harmoniska och lyhörda sinnen som kom fram under träningens gång! Jag tyckte verkligen att det var oerhört motiverande och inspirerande men framförallt superkul att få dela med mig av de saker som vi gör här i Holland, och jag längtar redan till att komma på besök igen för att följa upp och gå vidare i denna utveckling 🙂

/Emelie

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden