Ponny
30 november 2013 10:35

Amanda Svanberg kürvinnare

Efter många kval och final hos Nordhallands RK har fyra lyckliga ponnydressyrryttare fått biljett till Globen.

Amanda Svanberg kürvinnare
Segrande Amanda Svanberg med Lykkes Chester fick till en riktigt fin ritt. BILDBYRÅN STR

Att rida kür här är en dröm får många och det är fin publikunderhållning och dags för skribenten att ta fram näsduken. Ponnykür för D-ponnyer är ofta mycket innovativa program då ryttarna jobbar med förvänd galopp, volter och enkla byten på mönster som storhästryttare bara kan drömma om.

Jennifer Lindvall red familjens ponny Hynder Hoeves Ramses, en 13-årig valack, till tonerna av Phil Collins musik. Hon hade hjälp på plats av Elin Aspnäs, rutinerad ryttarinna och nu även tränare. Hon fick fina poäng för hela sitt galopprogram, bland annat en nia för samlad galopp och slutade på 73,575 procent.

Tolvårige Extrem har varit i Globen och dansat till tonerna av Michael Jackson förut, då med storasyster Amalie Egholm-Hebsgaard. Nu förvaltar Clara familjeklenoden Extrem på bästa sätt. Clara och Extrem gjorde svåra bakdelsvändningar kloss på staketet och har ett avancerat galoppmönster. Totalt 72,225 procent.

Jennifers klubbkamrat från Särö Emma Tegelskär rider 16-årige Fighter till vackra toner från Ted Gärdestad. Emma var verkligen i samspel med Fighter i ett mycket mjukt och harmoniskt program med totalprocenten 69,85.

Sist ut var Amanda Svanberg, rutinerad Globen-gäst med flera olika ponnyer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden