Fälttävlan, Ponny
1 juli 12:26

Silver blev till guld på ponnyernas lag-SM

Lag-SMHela 21 lag kom till start när lag-SM för ponny avgjordes hos Ljuslingsbackens Fälttävlansförening. Förra årets silvermedaljörer lyckades i år ta ett kliv upp på prispallen och rida hem guldet.

Silver blev till guld på ponnyernas lag-SM
Matilda Dahlberg var bäst i det vinnande laget, med sin Nässlehults Nobelium RP 187. Foto: Pernilla Hägg

Lag-SM i fälttävlan för ponny reds i klasserna P80 och P90, där dressyren och hoppningen gick på Grevagården medan terrängen reds på Ljuslingsbackens bana utanför Skövde.

Intresset var stort – 21 lag var anmälda till mästerskapet. Det blev en klar seger för Norrby Ryttarsällskap, silvermedaljörer förra året, som med tre av sina fem ekipage i mål vann på totalt 88,4 straff.

I det vinnande laget, ledda av Sandra Odelberg Roepstorff, ingick Matilda Dahlberg/Nässlehults Nobelium RP 187, Melina Östman/Lady Blue, Lea Näsling/Sicko, Felicia Sonnby Krauss/Braveheart och Simone Mannerling Ullén/Bettys Choice.

Där bakom var det oerhört tätt mellan flera lag som red om silver och brons. Tågarportens Ryttarförening (lag två) lyckades knipa silvret på 117,2 straff, endast 0,2 straff före bronslaget från Häggums Sportryttarförening (lag ett).

Resultat lag-SM ponny

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden