Fälttävlan
26 september 2021 16:48
Ridsportplus

Silver-Sara ledde Sverige till brons: ”Suverän tävling”

MästerskapEfter ett mästerskap som var spännande in i det sista tog Sverige brons efter en stark upphämtning från torsdagens tionde plats. Sara Algotsson Ostholt blev bästa svensk med SWB-hästen Chicuelo: "Han har gjort en suverän tävling," säger ryttaren.

Silver-Sara ledde Sverige till brons: ”Suverän tävling”
Sara Algotsson Ostholt och Chicuelo i banhoppningen. Foto: FEI/Richard Juilliart

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

På EM i tyska Luhmühlen var scenariot nästan precis det samma som under det nyss avslutade mästerskapet i Schweiz.

Han har gjort en suverän tävling från första dagen. Sara Algotsson Ostholt.

Då låg Sverige åtta efter dressyren, femma efter terrängen. Och när Frankrikes sista ryttare gick ut i hoppningen skulle ett nedslag från denne innebära svensk medalj. Så blev det och Sverige fick med sig ett brons.

I Avenches, Schweiz, låg Sverige åtta efter dressyren, sexa efter terrängen och återigen skulle ett enda nedslag från Frankrikes sista ekipage ge Sverige medalj. Så blev det – igen. Och Sverige tog ett EM-brons.

– Det känns så klart helt underbart, säger Sara Algotsson Ostholt, som fick smeknamnet Silver-Sara efter sitt OS-silver i London 2012.

Ankare i laget

Tillsammans med Chicuelo (SWB val f 2011 e Click and Cash-Empire, uppf Agneta Lembke, äg Patricia Oddshammar & Gunnar Modalen) var hon ankare och gick ut sist i det svenska laget. Ekipaget blev bästa svenska ekipage med en individuell elfteplats.

 

– Han har gjort en suverän tävling från första dagen. Vi sprängde 30 straffgränsen i dressyren. Det var optimalt vad han kan göra nu, men det finns mer att plocka fram.
– Han gick otroligt bra i terrängen, på hugget med lyssnade på mig hela tiden.
– Och hoppningen var han också jättebra, nedslaget var mitt fel, fortsätter Sara Algotsson Ostholt via telefon samtidigt som hon får besked om att hon själv ska in på dopningskontroll.

Sverige hade ytterligare en SWB-häst med i bronslaget, genom Malin Josefssons Golden Midnight (SWB val -08, e Goldmine-Maraton, uppf Gert Hermansson, äg Karin Berglund). Ekipaget är för övrigt det enda av de fyra svenska lagekipagen i 2021 som var med i bronslaget även i Luhmühlen 2019.

OS-reserver

Sara Algotsson Ostholt och Chicuelo var också med som reserver till OS i Tokyo där de efter lite trassel fram och tillbaka gick in i den avslutande hoppningen.
– Nu ska han inte göra mer i år. Även om OS-resan kanske inte blev så ansträngande för honom har han haft många upplevelser att smälta, fortsätter Sara Algotsson Ostholt som också skickar ett tack till Chicuelos ägare.
– Jag är otroligt tacksam mot dem. Och de har varit med här ända fram till det blev klart att vi tog medalj.

Övriga ekipage i det svenska bronslaget var Christoffer Forsberg/Hippo’s Sapporo och Malin Petersen/Charly Brown. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden