Avelsnyheter
26 april 2016 16:42

Singular LS godkänd i KWPN

Världens största avelsförbund släpper bara in en handfull prestationshingstar varje år, oftast äldre eller medaljörer i mästerskap. KWPNs godkännande av Maria Gretzers hingst Singular LS La Silla är en sensation på flera plan.

Singular LS godkänd i KWPN
Marcus Ehning med Maria Gretzers ögonsten i Las Vegas. Kim C Lundin kim@witnet.se

Hingsten som rids av Marcus Ehning sedan flera år tillbaka ha haft en tävlingspaus på grund av en mindre skada. Återkomsten är planerad till tävlingarna i Valkenswaard 9-11 Maj. Parallellt med sitt tävlande har Singular LS La Silla(SLS f -06 e Fergar Mail – Stakkato – Landadel) levererat sperma till frystankarna som skickats till flera länder runt om i Europa. De första fölen föddes 2015 och ännu fler är på väg ut i år. 

– KWPN var på väg att godkänna honom redan förra året men en ren kommunikationsmiss gjorde att det fattades dokumentation, förklarar Maria Gretzer, för dagen hes men glad.
– Jag tjurade lite men de har legat på Marcus och velat få till stånd ett godkännande. När jag väl fick klart för mig vilka dokument som saknades var det enkelt ordnat. Jag fick själv besked för en vecka sedan men fick lova KWPN att låta dem komma först med nyheten, berättar Gretzer.

Ett godkännade från KWPN är ett erkännande för hingstens kapacitet och potential inom aveln, de många fina fölen har bara stärkt det holländska förbundet i uppfattningen att Singular bör finnas med för KWPN:s uppfödare. 
Normalt ska hingstar gå igenom deras eget system, det går att som ung hingst tävla och komma till prövning efter prestationer. Singular behöver inte göra något prov i alls i Ermelo, det har lösts på annat sätt. 

Samtidigt med Singular godkändes Comme Il Faut och Romanov.

Källa: KWPN.nl

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-