Hoppning
16 augusti 2020 06:20

Sista finaldagen i Falsterbo – här är hållpunkterna

SM i hoppningPeder Fredricson och young ridern André Brandt är i ledning när det under söndagen ska avgöras vilka som blir svenska mästare i hoppning i Falsterbo. På juniorsidan ligger hela sju ekipage i topp. Här hittar du allt du behöver veta inför årets största svenska hopphändelse. Equisport sänder allt live och SVT direktsänder seniorernas final.

Sista finaldagen i Falsterbo – här är hållpunkterna
André Brandt och Thelma Hästak gick upp i ledning efter young riders andra omgång. Foto: Roland Thunholm

Ponny- och childrenryttarna är klara – medaljörerna fick bada i vattengraven i lördagens stekheta solsken. Under söndagen är det dags för resten av Sveriges hoppelit att göra upp om de svenska mästerskapsmedaljerna.

I ledning bland seniorerna är ingen mindre än hoppkungen Peder Fredricson. I hälarna på världsfyran följer Rolf-Göran Bengtsson, Erica Swartz, brodern Jens Fredricson och Emma Emanuelsson i fallande ordning. Men det är inga stora marginaler, ett felsteg kan snabbt kasta om ordningen. Seniorernas final sänds i SVT 2 med start klockan 15.30, första ekipaget går in på banan 15.40 och Lotta Björe kommenterar.

Bland YR-ryttarna tog André Brandt greppet om ledarpositionen efter andra omgången med fenomenala Thelma Hästak. Brandt har hittills plockat medalj både på ponny och som junior, frågan är om han klarar pressen och tar hem ett young rider-guld också. Han går ut sist i klassen, strax efter Kajsa Björe som just nu ligger tvåa med Fine Emmely inför finalen. Ottilia Lundgren, Viktor Edvinsson och Wilma Marklund är inte heller långt borta från medaljplats om de håller ihop det när YR-finalen avgörs på stora gräsbanan.

Allra mest tajt är det i juniortoppen, där hela sju ekipage ligger i delad ledning inför finalen. Bland dessa hittar vi återigen Kajsa Björe, denna gången med Ballyshan Copa Cabana, vi kommer att få se Ingemar Hammarström med Captain Sparrow 5 och guldmedaljören på D-ponny, Ebba Danielsson. Bara för att nämna några.

Det kommer inte bara att bli hett i solen i Falsterbo, många ryttare kommer också att få det hett om öronen. Det är många hungriga ryttare som vill klättra i startfälten och Ridsport bevakar varje steg. Förutom segerintervjuer och tv-sändningar blir det även liverapportering från seniorernas final.

Preliminärt tidsschema söndag

Internationella hopparenan
08.00 7-åriga hästar final
11.00 SM-final juniorer
13.15 SM-final young rider
15.30 SM-final seniorer

Dressyrarenan
09.00 Consolation seniorer, young rider och juniorer

Startlistor och resultat.
Equisport sänder.
Här finns SM-reglerna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden