Fälttävlan
21 juli 2014 12:00

Sjuk Mister Pooh missar VM

Mister Pooh har fått en infektion som påverkar hjärtat. Därmed är en start på VM i franska Normadie helt uteslutet för honom och Niklas Lindbäck.

Sjuk Mister Pooh missar VM
Niklas Lindbäcks tävlingskamrat Mister Pooh har fått en infektion som påverkar hjärtats sätt att arbeta och ska vila helt i sex veckor. Därmed är ekipaget borta ur VM-diskussionen. (Arkivfoto)

– Det känns oerhört tråkigt för mig, för hästen och för hela teamet, säger Niklas Lindbäck.

Ekipaget har haft en svajig säsong men visade att VM-formen är på väg i Aachen i helgen. I samband med en rutinkontroll efter tävlingen upptäcktes att Mister Pooh har fått en infektion som påverkar hjärtats funktion i hårt arbete. För att infektionen ska läka ut och för att förhindra att den blir kronisk ska Mister Pooh vila i sex veckor. En start på VM är därmed helt utesluten.
– Misters hälsa går i första hand. Och ska man se något positivt i det här är det att det är bra att infektionen upptäcktes i tid, säger Niklas Lindbäck. 

Om sex veckor ska valacken genomgå en ny veterinärkontroll.

Niklas Lindbäck och Mister Pooh var det enda ekipaget från förra årets svenska silverlag på EM som var aktuellt till VM. Sara Algotsson Ostholt är gravid, Frida Anderséns Herta är skadad och Ludwig Svennerstål har sålt Shamwari. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden