Fälttävlan
22 maj 2014 16:03

Skadad Wega missar VM-kval

Sara Algotsson Ostholts Wega missar helgens tävling i franska Saumur på grund av följder efter den skada hon fick i Luhmühlen förra året. Tävlingen var ett viktigt kval till VM senare i år.

Skadad Wega missar VM-kval
Succéekipaget från OS i London kan missa VM. Sara Algotsson Ostholts Wega missar en viktig kvaltävling den här helgen. Roland Thunholm

– Wega är inte direkt halt, men hon är lite försiktig, säger förbundskapten Staffan Lidbeck som bland annat har pratat med den veterinär som har tittat på Wega.

Det är följderna av det tramp i kronranden som OS-silvermedaljören fick i Luhmühlen för ett år sedan som ställer till det. Det skadade område har växt med nedåt i hoven. När Wega (sto f 2001 e Irco Mena-Labrador) skulle skos inför Saumur hade hovslagaren svårt att få till en bra skoning. Wega blev varm i hoven och inte helt bekväm med att belasta den.
– Det är ingen fara och hon kommer förmodligen att vara helt bra i slutet av veckan. Men Sara vill inte riskera något med hästen, säger Staffan Lidbeck. 

Tävlingen i Saumur är en lång trestjärnig klass, CCI***, och var ett viktigt kval för Wega inför VM senare i år. Nu måste Sara Algotsson Ostholt rida en annan lång trestjärnig med Wega om skimmeln ska kunna starta VM. Det finns två möjliga tävlingar, men först ska Wega blir bra och sedan ska de tävlingarna passa in i Sara Algotsson Ostholts övriga planer.
– Vi får se hur Sara gör med kvalet. Hon har ju en annan kapabel VM-häst i Reality nu, säger Staffan Lidbeck. 

Anna Hilton startar Saumur som planerat. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden