Hoppning
13 juni 2022 15:32

Skänker årets prispengar till välgörenhet

VälgörenhetFör ett år sedan lanserade Lövsta Stuteri och Malin Baryard Johnsson projektet ReGive, något som innebar att en del av Malins inhoppade prispengar med El Barone 111 gick till välgörenhet. Nu meddelar Lövsta att man skänker hela förra årets inhoppade summa till organisationen Brooke och deras Global Farriery Project.

Skänker årets prispengar till välgörenhet
Malin Baryard Johnsson och El Barone 111 - här på Norrköping Horse Show i maj - hoppar för välgörenhet. Foto: Roland Thunholm

Genom ReGive vill Lövsta Stuteri och Malin Baryard Johnsson stötta organisationer som har hästens hälsa och välmående i fokus. Tanken var att tio procent av de prispengar som Malin hoppat hem med Lövsta-hingsten El Barone 111 skulle gå till ReGive – totalt blev det 150 000 kronor i prispengar för ekipaget under 2021.

I ett pressmeddelande skriver nu Lövsta att ägaren Antonia Ax:son Johnson och Malin Baryard Johnsson beslutat sig för att skänka hela summan inridna prispengar till ReGive – pengar som i år går till organisationen Brooke och deras Global Farriery Project.
”Här sprids kunskap om vikten av att ta hand om de arbetande djurens hovar och lokala hovslagare utbildas också för att för att bidra till detta”, står det att läsa om projektet.

– Vi har möjlighet att ge våra hästar de allra bästa förutsättningarna, men det är många som inte kan det. Genom ReGive kan vi vara med och bidra till att förbättra livet för modiga, starka hästar och deras ägare i utsatta delar av världen, säger Malin Baryard Johnsson i pressmeddelandet.

Även under 2022 kommer man att stötta organisationen Brooke, en organisation som startades 1932. Idag är man den största globala välfärdsorganisationen för arbetande hästar, åsnor och mulor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden