Sverige
24 maj 2021 09:56

Skickar inhoppade prispengar till utsatta hästdjur

VälgörenhetsprojektLövsta-ägda hingsten El Barone 111 och Malin Baryard Johnsson har på kort tid blivit ett framtidslöfte på tävlingsbanan. Nu lanserar Lövsta och Malin projektet ReGive, där en del av ekipagets inhoppade prispengar ska gå till att förbättra livet för arbetande hästdjur i utsatta miljöer.

Skickar inhoppade prispengar till utsatta hästdjur
Malin Baryard Johnsson, här med H&M Indiana, vill bidra till arbetande hästdjurs välfärd. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Lövsta-ägda hingsten El Barone 111 och Malin Baryard Johnsson är ett relativt nya tillsammans på tävlingsbanan, men har redan haft stora framgångar. Nu lanserar Lövsta Stuteri och Malin Baryard Johnsson projektet ReGive, vilket innebär att tio procent av ekipagets inhoppade prispengar ska gå till att förbättra livet för arbetande hästdjur i utsatta miljöer.

Pengarna går i år till Brookes, som arbetar för att arbetande hästar, mulor och åsnor i utsatta delar av världen ska få ett bättre liv. Organisationen hjälper varje år 1,5 miljoner hästdjur i Afrika, Asien, Latinamerika och Mellanöstern. Brookes startades 1932 och är idag den största globala välfärdsorganisationen för arbetande hästar, åsnor och mulor.
– Våra hästar gör allt för oss, men alla har inte förutsättningar att göra detsamma för sin häst. Genom ReGive kan vi vara med och bidra till att förbättra livet för modiga, starka hästar och deras ägare i utsatta delar av världen. Det gör mig stolt, och jag och El Barone 111 kommer ge allt för att hoppa in så mycket pengar vi kan, säger Malin Baryard Johnsson i ett pressmeddelande.

Brooke’s Global Farriery Strategy är ett av projekten, där lokala hovslagare utbildas för att sprida kunskap kring vikten av att ta hand om de arbetande djurens hovar. Målet är friskare arbetande hästar, åsnor och mulor – som ofta är avgörande för hela familjers överlevnad.

Re-give-pressbild
Lövsta och Malin Baryard Johnsson vill ge tillbaka. Foto: Lövsta

– Över många år har jag känt en ökande förundran och respekt över det djupa samförstånd mellan häst och människa som är grunden för ett samarbete utöver det vanliga. Det har präglat mitt arbete i Lövsta Stuteri men även mina engagemang i projekt på olika håll i världen. Ett sådant är Brooke, som stödjer och ökar människors kunskap om arbetande hästars, mulors och åsnors behov och ger därmed dessa ett bättre liv. Genom ReGive kommer en fantastisk ryttare och en fantastisk häst bidra till Brookes arbete för att ge bättre skydd för utsatta djur och människor, säger Antonia Ax:son Johnson, ägare av Lövsta Stuteri.

Malin Baryard Johnsson och El Barone 111 kommer närmast att tävla i Rom .

Läs mer om Brookes och deras projekt här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden