Sverige
16 mars 2021 15:25

Skellefteå-ungdomar får Ridsportens Trygghetspris

PrisasHos Skellefteå Ridklubb har arbetet för att stärka barn och ungas trygghet i stallet stått i fokus, och både unga och vuxna har bidragit till satsningen. Nu prisas klubben med Ridsportens Trygghetspris, som delas ut av Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friends. Se en film om vinnarna och priset här.

Skellefteå-ungdomar får Ridsportens Trygghetspris
Skellefteå Ridklubbs ungdomar får Ridsportens Trygghetspris 2020. Foto: Skärmdump från YouTube

– Det är så roligt att vårt arbete uppmärksammas. Det känns riktigt häftigt, säger Evelina Carlsson, ordförande i Skellefteå Ridklubbs ungdomssektion, till Ridsportförbundet efter att de mottagit priset.

Ridsportens Trygghetspris är en del av ”Trygga ledare”, en gemensam satsning på en trygg ridsport av Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friends, som finansieras av Hugo Stenbecks Stiftelse.

Utbildningstrappa och mentorskap

Skellefteå Ridklubb har tagit fram en utbildningstrappa, där de jobbar efter ledstjärnorna Trygghet, Kamratlighet och Engagemang, och använder sig av mentorskap för att öka tryggheten i stallet.
– Vi hjälps åt och delar med oss av våra erfarenheter till varandra. Även de som är nya i stallet har ju erfarenheter som är viktiga att ta vara på, säger Evelina Carlsson.

Sophie Stenbeck är ordförande i Hugo Stenbecks Stiftelse och även initiativtagare till Ridsportens Trygghetspris och satsningen Trygga ledare.
– Det faktum att en av Sveriges största idrotter gör så mycket konkret för att skapa trygga och inkluderande miljöer för barn är väldigt kraftfullt och viktigt. Priset ”Ridsportens Trygghetspris” hyllar initiativ som är en viktig del i arbetet för att stärka barns välbefinnande, mentala hälsa och trygghet inom idrotten, säger Sophie Stenbeck till förbundet.

Priset, som är en skräddarsydd utbildning för Skellefteå Ridsklubb av Stiftelsen Friends värt cirka 20 000 kronor, delas ut av Sophie Stenbeck, representanter från Svenska Ridsportförbundet, Stiftelsen Friends och Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågor.

Se filmen om Ridsportens Trygghetspris 2020 här:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden