Hoppning
12 september 2016 16:28

Skön repris för Scott Brash

I helgen vann Scott Brash den klassiska GP-hoppningen i Spruce Meadows för andra året i rad. Segern gav britten ett tillskott i kassan på 1 miljon kanadensiska dollar, ungefär 6,5 miljoner kronor.

Skön repris för Scott Brash
Scott Brash höll för pressen och vann Spruce Meadows GP-hoppning i helgen.

Scott Brash red Ursula XIII (sto f 2001 e Ahorn-Papageno äg Lady P Harris och Lady P Kirkham) till seger i den prestigefyllda, femstjärniga GP-hoppningen i Calgary, Kanada, på söndagen. Det krävdes en spännande omhoppning mot USA:s Mc Lain Ward/HH Azur för att ta hem segern. Trea blev Italiens Lorenzo de Luca/Ensor de Litrange XII.

– Jag är så glad över Ursula för det har varit en lång väg med henne. Hon har alltid varit en fantastisk häst men har aldrig fått den uppmärksamhet hon förtjänar, säger Scott Brash i ett pressmeddelande från tävlingsarrangören.

– Hon var högst rankad i världen, men hon har faktiskt aldrig vunnit någon Grand Prix tidigare, men har varit tvåa många gånger. Nu är hon tillbaka efter två år med skador och jag är så glad över det, fortsätter Scott Brash.

Förra året vann han samma GP tillsammans med Hello Sanctos. Då tog han också hem Rolex Grand Slam, en bonus på 1,5 miljoner dollar, efter att ha lyckats med konststycket att vinna GP-hoppningarna i Aachen, Geneve och Spruce Meadows i rad.

Se film från tävlingen

Arrangörens webbplats med resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden