Nyheter
19 februari 2018 13:08

Cornelia slutar tävla Sandgaards Final Cut

AvslutFör snart två år sedan fick junioren Cornelia T Pettersson chansen att börja träna och tävla Per Sandgaards GP-partner Final Cut genom Markne Academy. Nu väljer hon att avbryta samarbetet. ”Det har varit ett väldigt svårt beslut” säger Cornelia.

Cornelia slutar tävla Sandgaards Final Cut
Per Sandgaard, Final Cut och Cornelia T Pettersson var en framgångsrik trio tillsammans.

I april 2016 valde Pether Markne och Per Sandgaard att sponsra Markne Academy-eleven Cornelia T Pettersson med Grand Prix-hästen Final Cut (f 2004, e Federweisser-Carismo). Sedan dess har ekipaget levererat flera gånger om på högsta juniornivå. De har tävlat NM, EM och tagit SM-guld.

I dag meddelade Markne Academy, som satsar på unga och lovande ryttare, att Cornelia slutar att rida Final Cut.
”Det är såklart jättetråkigt att vi inte kommer längre i vår satsning och samarbetet, men vi respekterar Cornelias val fullt ut. För oss är det såklart både ekonomiskt och känslomässigt känsligt att denna satsning inte gick ut full blom, men att flytta hemifrån, ner till Skåne, plugga på distans parallellt med en stor internationellt satsning ridmässigt ÄR jobbigt, och ibland är man inte redo för det”, skriver Pether Markne på akademins sociala medier.

Cornelia berättar för Ridsport att det var ett tufft beslut och rösten brister när hon ska förklara vad Final Cut betyder för henne.
– Final betyder så otroligt mycket för mig. Han har lärt mig allt och gett mig den bästa starten på stor häst man kan tänka sig. Jag är otroligt tacksam att jag fick den här chansen.

Att avbryta satsningen är noga genomtänkt och beror, precis som Pether Markne skriver, på studierna.
– Det har varit ett väldigt svårt beslut att ta. Jag fick tyvärr inte ihop ekvationen med studier och satsningen med Final – tiden räckte inte till. Nu ska jag göra klart mitt sista år i gymnasiet på naturvetenskaplig linje och försöka göra det bra, säger Cornelia och tillägger att Final alltid kommer att ha en stor plats i hennes hjärta.

Final Cut kommer tillsvidare att åter tävlas av Per Sandgaard, som hela tiden har funnits vid ekipagets sida under de två framgångsrika åren.

Cornelia T Pettersson och Final Cut tog juniorguldet på SM. Nu ska de få starta NM.
Cornelia T Pettersson och Final Cut tog juniorguldet på SM. Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden