Ponny
4 juni 2017 15:35

SM-guld till Billdals Ridklubb

Billdals Ridklubb vann årets lag-SM i hoppning för ponny efter två rundor över medelsvår B-hinder på Strömsholm på söndagen. Silvret gick till Halmstads Fältrittklubb och bronset till Stöcke Ponnyförening.

SM-guld till Billdals Ridklubb
Här guldgänget från Billdals Ridklubb. Roland Thunholm

Sex lag gjorde upp om medaljerna i omgång två av lag-SM för ponnyhoppning på Strömsholms stora gräsbana. Billdals Ridklubb, som var enda lag som slutade på noll fel i den första omgången, visade sin styrka direkt i omgång två.

Deras två B-ponnyryttare, Thea Gånehed och Ebba Danielsson, inledde omgång två med att återigen rida felfritt, och därmed sätta klassens två första nollor. 

Efter att felen fortsatte att trilla in för övriga lag kom avgörandet redan bland kategori C-ryttarna. Skulle Billdals tredje ryttare Ida Selin klara banan med max åtta fel var guldet säkrat. En bom trillade, men guldet var Billdals. 

– Det känns jättebra! Mina lagkamrater är bäst. Vi stöttar varandra väldigt mycket och hejar på, säger Thea Gånehed, 12 år. 

– Fantastiskt! Det är jätteroligt. Vi har varit med fyra gånger och varit fyra, fyra och sexa. I år kände vi att vi hade ett superlag, säger lagledaren Carina Olofsson.

Halmstad hade som sig bör en hejarklack med sig.

När guldfrågan var löst kom spänningen i stället att handla om silver och brons, där både Karlsunds Ryttarsällskap och Halmstads Fältrittklubb låg på tolv fel var när de båda hade en ryttare kvar. Här tog Halmstad hem matchen efter en felfri runda av Pontus Wettersten.

Karlsunds Alice Lennartsson fick med sig två bommar och laget fick i stället ladda om och hoppa om mot Stöcke Ponnyförening, efter att båda lagen landat på 20 fel vardera. Här gick Stöcke Ponnyförening segrande ur striden och tog hand om bronset, precis som föregående år. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden