Körning
11 juli 06:10
Ridsportplus

SM i körning till Åstorp

MästerskapÅrets svenska mästerskap i körning går i Åstorp. Första veckan i augusti är det dags för elitkuskarna att göra upp om årets SM-tecken.

SM i körning till Åstorp
Årets SM i sportkörning går återigen på ridanläggningen i Åstorp. Första veckan i augusti är det dags på den anrika banan. På bilden kör landslagskusken Gunlög Frost i Åstorps vattenhinder vid ett kröningsarrangemang tidigare i år. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Ulla Herner, körningen närmast outröttliga tävlingsarrangörsansvarig har jobbat hårt för att placera årets mästerskap.

Flera förslag, tankar och idéer har fått överges under resans gång.
– Jag har jobbat med att hitta en arrangör ända sedan i höstas, berättar Ulla Herner.

– Ibland har det sett riktigt lovande ut men så har det blivit nej i alla fall. Jag hade stora förhoppningar på bland annat Skogsborg men de drog sig för allt jobb som ett SM bär med sig.

Två föreningar ordnar

Så nu blir det Åstorp i nordvästskåne. Arrangörer är Krika Hästsportförening tillsammans med Åstorpsortens Ryttarförening.
– Kort om tid, javisst, fortsätter Ulla Herner. Det var den helgen, eller ingen alls. Egentligen skulle jag inte vara med och göra fler tävlingar i år, det var min plan. Dessutom kanske Åstorp känns lite uttjatat. Men nu gör vi ett försök i alla fall.

Upp till kuskarna

Ulla Herner har full kontroll på domare och banbyggare med flera och nu är det upp till kuskarna som vill köra SM. Det är bara att anmäla och börja ladda upp.

Mästerskapet körs 5-8 augusti och gäller både häst och ponny i enbet, par och fyrspann.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden