Fälttävlan
4 mars 2019 14:46

SM-segraren fick fin start på fälttävlanssäsongen

ÅrsdebutYR-ryttaren i fälttävlan Vendela Eriksdotter Rubin har inlett tävlingssäsongen. Första tävlingen gav ett fint formbesked.

SM-segraren fick fin start på fälttävlanssäsongen
Vendela Eriksdotter Rubin med Vienna Imperial (arkivbild). Foto: Fredrik Jonsving

I den tvåstjärniga tävlingen i Barocca d´Alva, Portugal slutade Vendela Eriksdotter Rubin åtta med Vienna Imperial efter en bra dressyr och felfri terräng.
Dressyren slutade med 34,2 straff, och ekipaget låg på plats 20 efter dressyren.

Terrängbanan bestod av 19 hinder och totalt 27 språng, så ett flertal hinder var komplexa, där vändbarhet och reglerbarhet premierades.
Vendela och Vienna klarade banan felfritt och väl inom maxtiden, men i den avslutande banhoppningen blev det ett nedslag. Resultatet räckte till en åttondeplats bland de 64 startande.

− Både jag och Vienna är väldigt glada över att få tävla igen och det känns mycket bra att ha startat upp tävlingssäsongen för 2019 på ett så bra sätt, säger Vendela Eriksdotter Rubin i ett pressmeddelande efter tävlingen.
Ekipaget är regerande svensk mästare bland Young Riders i fälttävlan och Vendela ingår i YR-landslagets spetstrupp 2019.

Resultat

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden