Sverige
21 december 2020 11:51

Smitta i Stockholmsområdet – flera hästar behandlade på klinik

SmittaEn ridanläggning i Tungelsta har isolerats efter att ett flertal hästar blivit sjuka med symtom som feber och diarré. Samtliga hästar har även behandlats på klinik och en häst är enligt uppgift fortfarande inlagd.

Smitta i Stockholmsområdet – flera hästar behandlade på klinik
Hovslagare och liknande är fortfarande välkomna till Elvskogen, men uppmanas att vidta vedertagna smittskyddsåtgärder. Arkivbild: Istock

Det är fyra hästar på Elvskogen Ridcenter i Tungelsta som på kort tid har fått feber och diarré, och de har också slutat äta. Samtliga hästar har behandlats på hästkliniken i Ultuna i flera dagar och i skrivande stund är fortfarande en häst inlagd i väntan på provsvar.

”Alla inblandade veterinärer är överens om att detta sjukdomstillstånd är orsakat av något virus”, skriver Linda Bengtsson Elvskogen på Facebook. Som svar på en av Facebookkommentarerna skriver hon också att hästarna provtagits ”för allt som är anmälningspliktigt och lite till utan framgång”, men att ”ingen vill ju ha någon som helst smitta såklart”. Anläggningen kommer därför att hålla stängt fram till och med söndagen den 17 januari 2021, meddelar Linda Bengtsson Elvskogen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden