Dressyr
14 september 2017 17:25

SMS-rösta på föl till Nilshagen

I dag släpptes filmerna på de uttagna elitfölen och nytt är att alla som vill kan sms-rösta på det föl som de tycker att Therese Nilshagen ska köpa. ”Bland de som röstat på det föl hon köper kommer vi att lotta ut priser” berättar Malin Myrman, en av arrangörerna bakom insamlingen.

SMS-rösta på föl till Nilshagen
Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Insamlingen till ett elitföl till Therese Nilshagen kan knappast ha gått någon förbi. Just nu haglar utmaningar på Facebook där folk utmanar sina vänner att på olika sätt skänka pengar till insamlingen. Gustaf Johansson och Ulrika Jacobs, som är de två andra i trion som skapat Swedish Warmblood and Riders Trust som står bakom insamlingen, har själva startat utmaningar.

Gustaf skänker en kvälls inkomster från träningar och utmanar andra tränare att göra detsamma medan Ulrika utmanar andra seminstationsinnehavare att satsa 500 kronor till insamlingen.
– Jag har sett alla möjliga utmaningar. En donerar till exempel pengarna till veckans pizza till insamlingen i stället och utmanar andra att göra likadant, säger Malin Myrman.

Vill engagera uppfödare
Idén till sms-röstningen fick trion när de funderade på hur de skulle få med alla på insamlingen.
– Vi vill engagera alla SWB-uppfödare, även hoppfolket. Det är ett förbund liksom. Förhandsinfon i år säger dessutom att det är flera fina hoppstammade föl med som rör sig väldigt bra och därför vill vi att man ska kunna rösta på både hopp- och dressyrföl. Det finns ju flera dressyrryttare som tävlar på hoppstammade hästar.

Hur omröstningen utfaller behöver inte påverka Therese Nilshagen. Det står henne fritt att välja vilket föl hon vill.
– Men det är ju spännande att se vilket föl folket tycker att hon ska välja.

Dagliga resultat
Röstresultatet kommer att presenteras dagligen på föreningens FB-sida.
– De topp tre-föl som svenska folket anser att Therese ska köpa, kommer att presenteras varje kväll, fram till kvällen före auktionen och sedan dagen efter auktionen.
Varje sms kostar 5 kronor.
– Det tänker vi att de flesta har råd med, och överskottet går så klart till insamlingen.
Tio priser sponsrade av SWB ligger i potten för den som röstat på rätt föl.
– SWB är väldigt positiva till vårt initiativ och har stöttat på flera sätt, det känns verkligen jätteroligt, säger Malin Myrman.
– Det är nu man ser vilken enorm kraft och sammanhållning det finns i hästvärlden. Vi är inte i mål än men insamlingen har hittills gått fantastiskt bra. Men vi är inte mätta, vi hoppas på mer.

HÄR ÄR LISTAN PÅ ALLA AUKTIONSFÖL

Om röstningen
•Du röstar genom att smsa ”FÖL X” (X=det nr man valt) till 72456
•Ersätt X med valfri siffra 1-38 och notera mellanslaget mellan FÖL och siffran.
•Varje SMS kostar 5 kronor och bidrar till Swedish Warmblood and Riders Trusts insamling.
• Filmerna på fölen finns online.

Vilket föl röstar du på för Therese? Foto: Mikael Persson/MiP Media

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden