Blogg
8 juli 2015 08:04

Snacka om högtryck!

Då menar jag inte att vi hade otroligt varmt hela förra veckan vilket i och för sig var väldigt trevligt! Jag menar nämligen svensk dressyr! Olika ryttare levererar på olika nivåer runt om i Europa!

Detta år har nog hittills varit det bästa på väldigt länge. Nu senast i raden Marinas och det svenska lagets fina medaljer vid EM för YR där även talangfulla Cecilia Bergåkra tog medalj i Children-klassen! Innan det var det vårat Nation Cup-silver i Rotterdam och Kittels individuella vinster i Rotterdam. Sedan räknar jag upp lite innan det; Emilie Nyreröds segrar på Mallorca, Tinnes seger i Grosse Preis i Aachen, Patriks och Dejas segrar i Frankrike med flera.
 
Oavsett vems framgång det handlar om finns en gemensam nämnare. Långsiktighet! Det är ingen slump att dessa framgångar kom. Alla vi ryttare som tagit hem höga placeringar åt Sverige har haft chanser förut men när allt faller på plats kommer resultatet.

Så fort bredden blir stark blir toppen starkare. Genom tiden har de olika lagen haft 1-2 reserver att välja på. Nu när vi på många nivåer har många ryttare som kan vara tänkbara till laget så blir det verkligen en positiv utveckling.
 
Mitt tips till ryttare som är unga i dag är att skapa sina egna förutsättningar och se långt fram i tiden. Ingen kommer att hjälpa dig och placera en medalj framför näsan på dig, det är du själv som sätter dina möjligheter men också dina gränser. Och det är dumt att sätta gränser för det kan ske mycket under årens lopp! För mig finns inga gränser även fast jag gillar att vara realistisk. Man vet aldrig vilka hästar man har framöver i stallet. Men den dagen då mina hästar är redo för de stora sammanhangen då tänker jag vara redo att ta möjligheten!
 
Under tisdagen åkte jag ner till Falsterbo. Biggles går den 3-stjärniga dressyren i år. Varje år ser man fram emot Falsterbo, både som tävling men också som ett träffpunkt. De flesta är på plats och man får chansen att se allt från unga hästar till GP vilket är väldigt roligt och träffa likasinnade hästtokiga människor!

Som vanligt inför tävling har jag senaste dagarna ridit Biggles utan stigbyglar. Det är väldigt nyttigt och det är en känsla i sadeln som jag vill ha med mig när jag åker till tävling därför jag gör det. I dag blir det träning i Falsterbo, med stigbyglar… Och torsdag är det start.

Håll tummen för oss!
 
Rid fint!

/Kristian

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden