Blogg
10 maj 2014 08:35

Snart är det dags

Stämningen brukar gå att ta på inför terrängprov på större tävlingar. Badminton är inget undantag. Badmintonbloggen mötte flera fokuserade ryttare ute i terrängen på fredagen efter dressyren.

Det stegas mellan hinder. Det diskuteras vägval och tempo. Taktiker läggs upp. När det väl är dags på lördag eftermiddag finns ingen tid att fundera på hur en alternativ väg är. Allt måste sitta i ryggmärgen – det gäller både hur det väntade och det oväntade ska hanteras. Ryttarna går banan om och om igen. Ibland tillsammans med ryttarkollegor eller en tränare. Ibland ensamma. 

Australiens Paul Tapner är en av alla som är övertygade om att årets upplaga av Badminton inte blir en dressyrtävling. Han ligger tvåa inför terrängen. 

William Fox-Pitt får finna sig i att vara hemmafavorit och verkar trivas med det. Här kollar han in det första vattenhindret. 

Britterna kan det här med fälttävlan. De har förstånd att ställa ut kaffevagnar och öltält i terrängen SAMT hålla dem öppna redan under dressyrdagarna. Publiken och ryttarna är ute mycket på banan redan när tävlingen börjar. 

Nya Zeelands Mark Todd är en levande fälttävlanslegendar – förlåt – SIR Mark Todd ska det vara. Han adlades nyligen och har dessutom den svenske ryttaren Ludwig Svennerstål stationerad på sin anläggning. Här försöker han få med sig sin hund på resten av terrängbanan.

Lås oss hoppas på en natts god sömn för bandesignern Giuseppe Della Chiesa. Det är hans debut som designer av Badmintons terrängbana. Här är han ute på banan och kollar de sista detaljerna.

Australiens stjärna Lucinda Fredericks har redan vunnit Badminton men är sugen på att göra det igen. Och hon har goda chanser då hon ligger fyra efter dressyren,

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden