Sport
4 juli 2016 17:27

Fem- och sexåringar i farten på FHS

Semifinalerna för de unga hopphästarna är igång. 58 stycken 5-åringar och 44 stycken 6-åringar fick en bra start på Falsterboveckan med felfria rundor.

Fem- och sexåringar i farten på FHS
Sandra Carlsson red Tina Petersson Linds Vitra (e Careful-Corland) till felfritt. Photographer Roland Thunholm

De 126 inkvalade  6-åringarna hoppade sin första semifinal i  Folksam Scandinavian Open på måndagsförmiddagen. 44 av dem klarade 1,30-utmaningen bedömning A på Falsterbobanan, bortanför den stora arenan, utan större problem och var felfria i mål. Drygt en handfull var felfria på hinder, men hade ett tidsfel.

Publiken på plats kunde spana in flera intressanta framtidsnamn och bland de felfria fanns exempelvis två godkända hingstar. Jessica Håkanssons Red Hot Chilli 1285 (SWB, e Niveau-Wolfgang, äg Jessica Håkansson – CHG Stuteri AB) hoppades till felfritt av Olof Smith. Jens Fredricson red Lövsta Stuteris relativt nya Karmel de Watering (e Diamant de Semilly-Quick Star, uppf Marcel Broeckx, äg Lövsta Stuteri) till lika felfritt protokoll.

Efter lunch tog den snäppet yngre årskullen vid inne på den stora hoppbanan. Av 142 inkvalade 5-åringar satte 58 stycken nollan i sin första semifinal på 1,20-höjd.

Imorgon väntar en ny 1,30-banan mot klockan för 6-åringarna och därefter går de 20 med minst antal totalfel till 1,35-finalen på söndag. Även bland 5-åringarna ska 20 sållas ut efter en andra semifinal, som är en 1,25-hoppning bedömning A.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden