9 augusti 2020 16:00

Sofia Björserud överlägsen 1,50-vinnare i Västervik

NationelltDet blev Sofia Björserud som tog hem huvudklassen, en 1,50-hoppning, på elittävlingarna hos Västervikortens Ryttarförening på söndagen med god marginal.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Föreningen Trollhättans Sportryttares Sofia Björserud vann söndagens 1,50-hoppning i Västervik tillsammans med Quantos (SWB val f 2004 e Quidam´s Rubin-Maraton, uppf/äg Britt och Brage Sundström) efter två felfria rundor i den 18 ekipage stora klassen.

Det var fem felfria ekipage i första rundan, och tre av dem höll nollan även i sin andra runda. Vinnarekipaget var överlägset snabbast, och vann med fem sekunder tillgodo på tvåan, Strömsholmsekipaget Joel Andersson/Vinnio II W Z 1358.

– Tror aldrig jag har vunnit en 1,50 med fem sekunders marginal förut, berättar Sofia Björserud som inte har varit på Västerviks tävlingar sedan 2014.
– Då vann jag Ewa Anderssons memorial med Castellotti och var placerad 1,50 med Quantos. Västervik för högsta betyg som tävlingsplats, fortsätter hon och tillägger att hon är tacksam över att ha fått ägarnas förtroende att tävla Quantos igen efter att ha fått barn 2015.

Segern var värd 10 000 kronor i prispengar.

På lördagen reds det en 1,45-klass i Västervik. Denna klass hade tolv ekipage till start och vanns av Ellen Brunes/X-it, Jönköpings Fältrittklubb.