Avelsnyheter
6 augusti 2017 07:00

Söndag på unghäst-VM

Söndag är avslutande finaldag på unghäst-VM i holländska Ermelo. Nu ska de bästa 5- och 6-åringarna rankas. Här hittar du tider och tips.

Söndag på unghäst-VM
I den jämställda ridsporten är det fortfarande comme il faut att ställa ut unga damer som ornament på banan. Här är finalflickorna som bär på priser åt dignitärerna som delar ut pris. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

För svensk räkning så börjar allvaret på en gång i 5-årsklassen som startar 9:30 på stora arenan.

Då går Ida-Linn Lundholm och Dragon Welt 1303 (Hann hingst e Dancier u Weltmarja e Weltmeyer, uppf Pernilla Svensson, äg Tullstorp Dressage Stable AB) ut som som startnummer 1. Drakvältarens uppfödare passade på att meddela att stoet Weltmarja är dräktig med Dancier, ett helsyskon föds förhoppningsvis nästa år, en favorit i repris.

En annan favorit i repris säkert många vill se, superteamet Drakvältaren med entourage.

Fler svenska hopp finns inte i finalen, istället får det nordiska hoppet gå i dansk riktning. Sista startande godkände hingsten Hesselhøjs Donkey Boy är lite av en utmanarfavorit till Don Martillo. Stoet Sisters Act OLD vom Rosencarre riden av Dorothee Schneider kanske inte utmanar om pallplats men det är fin ridning och goda grundgångarter hela vägen.

Nästan svår att se sig mätt på är Hesselhøj Donkey Boys galopp.

Startlista 5-årsfinal

Som lunchunderhållning kl 13 bjuds det på Intermediaire I Kür med bara hingstar. Här startar Mads Hendeliowitz på Frans Andreo II runt 13:20. I dagens hingstklass segrade unga Charlotte Fry på Everdale från Van Olst Stables, de rider igen kl 14:12.

Startlista hingstklass

Dagens höjdpunkt blir 6-årsfinalen med start 15:00. Dit nådde inga svenska 6-åringar men väl hela den danska kontingenten. Först ut av dem är nästan svenske men ändå danske Jacob Nørby Sørensen på Ellegardens San Droneur kl 15:30. Hästen som skulle kunna ta hem hela klabbet är Lordswood Dancing Diamond, en Dancier-son, riden av Anne-Kathrin Pohlmeier. 17:10 är det dags för dem.

Startlista 6-årsfinal

Text & Foto: Kim C Lundin
Länka gärna från den här webartikeln. Det är förbjudet att spara ner och kopiera bilder för egen användning. 

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden