Avelsnyheter
14 juni 2020 12:14

Sparvens dotter död vid fölning – fölet har fått nordsvensk amma

Sorg på GrevlundaStephanie Holmén har tävlat både Flip's Little Sparrow och dottern Prescious Flip, samtidigt som Sparven-föl i flera generationer har sett dagens ljus de senaste åren. Den senaste fölningen slutade dock i stor sorg när Precious Flip drabbades av komplikationer och dog.

Sparvens dotter död vid fölning – fölet har fått nordsvensk amma
Nordsvensken Donna lånas ut av Maria Albinsson och Mikael Fasth. Foto: Lisen Bratt Fredricson

”Vår fina Prescious Flip fick komplikationer under fölningen och dog tyvärr, fölet e Gamelus var stark men jakten på en amma satte fart.” Så skriver Lisen Bratt Fredricson i ett Instagraminlägg under söndagen, vilket förklarar det akuta Facebooksökandet efter en amma tidigare i veckan. Ett inlägg som delades 700 gånger och som nu har resulterat i en nordsvensk amma till det livskraftiga lilla fölet som befinner sig på Bollerup.

Det är 9-åriga nordsvensken Donna som fortfarande hade lite mjölk kvar efter att ha fått föl förra året, som kommit till fölets räddning, berättar Lisen vidare. Prescious Flip var dotter till Flip’s Little Sparrow och efter Cabachon (e Casall). Både mor och dotter har tävlats framgångsrikt av Stephanie Holmén.

Läs hela inlägget här under.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ja ni ser rätt! Från stor sorg till ren lycka??❤️??❤️??! Vår fina Prescious Flip fick komplikationer under fölningen och dog tyvärr?, fölet e Gamelus var stark men jakten på en amma satte fart, 700 delningar? senare på facebook! (Älskar den positiva powern i SoMe! ) och vi fick svar! Nordsvensken Donna, 9år, hade föl senast förra året men fortfarande lite mjölk kom till vår räddning. Tusen tack till Maria Albinsson och Mikael Fasth. @froknarna_albinsson @micke_fasth för att vi får låna fina kloka Donna som nu är fin mamma med mjölk till lilla fölis. Vill passa på att hylla Anette Isaksson @anettemariaisaksson och hela teamet på @bolleruphast som alltid är så proffsiga, lugna och kunninga! All respekt och tack till er för det jobb ni gör!?❤️

Ett inlägg delat av Lisen Bratt Fredricson (@lisenbrattfredricson)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden