Sport
19 september 2018 09:01

Spel på hoppning: V5 lanseras i oktober

SpelATG:s spelform V5 gör premiär i hoppsporten. Elmia Scandinavian Horse Show är först ut.

Spel på hoppning: V5 lanseras i oktober
Spel på hopphästar kommer även att finna spå tre tävlingar i vår. Arkivbild: Roland Thunholm

I Scandinavium i våras gick det att spela på utvalda hoppklasser. Efter det testet har ATG utvecklat konceptet och tre tävlingar i vår kommer att ha det spelupplägg, V5, som har premiär på Elmia Scandinavian Horse Show i mitten av oktober.

”I nära samarbete med Svenska Ridsportförbundet har vi utvecklat ett tävlingsupplägg som vi tror har goda chanser att både utveckla svensk hoppsport, samtidigt som det plussar på ATG:s utbud av spelupplevelser i hästväg”, säger Maria Guggenberger hållbarhetschef på ATG i ett pressmeddelande.

150-hoppningen på Elmia delas in i fem olika heat och varje heat motsvarar ett ”lopp”. Det går att spela på varje heat för sig och det finns även en spelform där hela klassen ingår.
”Det blir en klass med både heatvinnare och totalsegrare där vi adderar ett stort mervärde genom att kunna spela via ATG. Jag är övertygad om att det kommer bli en succé”, säger Lisen Bratt Fredricson, arrangör för Elmia Scandinavian Horse Show.

Aarrangör Sylve Söderstrand håller med sin kollega:
”Vi har haft ambitionen att få erbjuda spel på vissa hoppklasser, eftersom vi ser det som ett stort mervärde för ridsportpubliken”, säger han i pressmeddelandet.
”Vi vill vara ett event som ger både de aktiva och publiken en fantastisk upplevelse, och det här ligger helt i linje med den ambitionen”.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-