Dressyr
5 januari 2022 13:03

Splittrat OS-ekipage världstvåa i dressyr

VärldstoppenVärldsrankningen i dressyr är i princip oförändrad – med undantag för ett OS-ekipage som har tagit ett kliv upp.

Splittrat OS-ekipage världstvåa i dressyr
En överlycklig Charlotte Dujardin slutade på bronsplats i Tokyo tillsammans med Gio. Foto: FEI/Christophe Taniére

Tyska dressyrdrottningen Jessica von Bredow-Werndl behåller greppet om dressyrtoppen när den senaste världsrankningen i dressyr publicerats per den siste december 2021.

Rankningen i övrigt är nära nog oförändrad med undantag för Charlotte Dujardin som tagit ett kliv upp från tredje till andra plats. Ironiskt nog med OS-hästen Gio (KWPN val f-11 e Apache-Tango, uppf H J de Jong) som numera ägs av det unga brittiska stjärnskottet Annabella Pidgley. Charlotte Dujardin gjorde sin sista tävling med Gio i London i december, där ekipaget fick till en rekordkür.

I och med Charlotte Dujardins avancemang fick danska Cathrine Dufour kliva ner ett steg till tredjeplatsen med Bohemian. Värt att notera är att Dufour tränar Annabella Pidgley.

Bästa svensk är Therese Nilshagen som oförändrat ligger på plats 11 med Dante Weltino OLD.

Hela dressyrrankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden