Körning
27 mars 2020 17:10
Ridsportplus

Sportkörningens tävlingsplaner grusades

Inställda körtävlingarSportkörningen fick ge upp planerna på att arrangera tävlingar. Efter fredagens regeringsbeslut meddelade Svenska Ridsportförbundet att inga ridsporttävlingar arrangeras tills vidare.

Sportkörningens tävlingsplaner grusades
Camilla Lind med Aramis vid en tävling i Danmark i fjol. Hur det blir med årets tävlingssäsong är oklart. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tävling eller inte tävling? Effekterna av coronaviruset slår hårt åt alla håll. Just nu handlar det om inte tävling. Även sportkörningen som i det längsta försökt att ordna tävling samtidigt som man följer alla rekommendationer får idag lägga den verksamheten åt sidan.

Regeringen tog idag, den 27 mars, beslutet att inte fler än 50 personer får samlas vid allmänna sammankomster. Beslutet som togs efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten, träder i kraft nu på söndag och då kan alltså inte några former av ridsporttävlingar arrangeras tills vidare.

För körningens del handlar det främst om tävlingen på Krapperup, arrangerad av Kullasällskapet för körning nästa helg och tävlingen i Åstorp, arrangerad av Krika Hästsportförening sista helgen i maj.

Mitt i alltihop sitter Ulla Herner, vice ordförande i Ridsportförbundets körkommitte och dessutom arrangörsansvarig.

− Så tråkigt men det är bara att följa rekommendationerna, kommenterar hon.

− Just nu sitter vi också med en kostnad för tävlingsboxar först och främst till Åstorp men även bokade till senare evenemang.

Många tävlingskuskar som i det längsta hade hoppats att få komma igång på Kusks traditionella vårtävling, är självklart frustrerade även om alla förstår det allvarliga läget.

− Svårt att just nu hitta motivationen att träna vidare, menar Camilla Lind. Men det är ju det man får göra.

Svenska Ridsportförbundets kansli kommer att kontakta de arrangörer som har tävling i denna helgen. Man gör också en konsekvensanalys av vad detta beslutet betyder framåt. För fortsatt tävlingsverksamhet i år och, inte minst, verksamheten på alla landets ridskolor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden