Fälttävlan
19 december 2013 07:16

Staffan Lidbeck kvar som förbundskapten

Nu är det klart att fälttävlans förbundskapten, tillika lagveterinär, blir kvar som förbundskapten även 2014. "Det är spännande och rolig utmaning", säger han om arbetet som har fokus på VM i sommar.

Staffan Lidbeck kvar som förbundskapten

– Det ger stadga och stabilitet åt det svenska laget. Svensk fälttävlan har verkligen medvind just nu. Staffan Lidbeck förde det svenska laget till ett EM-silver på hemmaplan i Malmö i somras, säger Wiveka Lundh, sportchef på Svenska Ridsportförbundet, i ett pressmeddelande.

EM-silvret var den första lagmedaljen på 16 år för Sverige i ett EM. Att Staffan varit fälttävlanslagets veterinär under lång tid gör att han känner ekipagen väl. Själv red han OS 1992 i Barcelona, med hästen Bernhardino. Innan dess hade de tagit EM-guld som Young Rider.
– Det är självklart en fördel att själv ha erfarenhet från mästerskap och att ha gjort ett OS, säger Staffan.

Planeringen inför 2014 utgår från VM. Skillnaden är att VM går på fyrstjärnig nivå, medan EM är trestjärnigt. Därför planeras det nu att ryttarna ska rida några fyrstjärniga tävlingar, som Badminton i England, eller Luhmühlen i Tyskland.

– Frida har haft en otroligt fin utveckling med sin Herta. De är etablerade på trestjärnig nivå. Nu ska de ta ett steg till och det har de alla förutsättningar för.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden