Dressyr
16 april 2016 19:57

Telde och Isac vann GP-debuten

Minna Telde och Isac tog tvåa klara segrar i helgen. Det svenska ekipaget vann först en Intermediaire II på fredagen och sedan Grand Prix-debuten på nationella tävlingar hos danska SolrŸd Rideklub.

Minna Telde och Isac vann mycket under unghäståren, nu är ekipaget tillbaka som vinnare igen.

Isac (SWB val f 2005 e Hip Hop-Master uppf Per-Christer Bengtsson äg Minna Telde AB) vann klassen på den danska tävlingen med 75,263 procent och hölls som klar segrare av samtliga domare. Klassen hade elva startande. Det var Isacs första start i Intermediare II. Idag lördag blir det ännu en debut med en Grand Prix-start.

Minna Telde och Isac vann en nationell Intermediaire I B på svensk mark i höstas, men innan dess har ekipaget inte setts till på tävlingsbanorna sedan 2012. Den då 7-årige Isac var stjärnan i sin årgång. Han spåddes en lysande framtid och har bland annat gått unghäst-VM. Mellan 2013 och 2015 har Minna Telde vidareutbildat Isac och då och då gett glimtar av utvecklingen via sociala medier.

I samma Intermediare II-klass var det debut för ännu en ny spännande kombination genom Sanna Nilsson tillsammans med Lennox, tidigare landslagshäst med Cecilia Andrén Dorselius. Debuten slutade med en fin fjärdeplats och 67,237 procent. en Med i Danmark som stöttning var hela team Lennox, Sanna, Cecilia och Alf Dorselius som skötte ridninge på Lennox under Cecilias barnledighet.

I den senare Grand Prix-klassen blev det ytterligare en seger för Minna Telde och Isac. Ekipaget slutade på imponerande 75 procent i debuten och hölls som segrare av alla domare även i denna klass. Klassen hade tolv starter och det blev svenskt även på fjärde plats – precis utanför placering – genom Pernilla André Hokfelt och Wladimir O.A på 69,533 procent.