Fälttävlan
9 maj 2014 18:45

Stark start av Silver-Sara

(Uppdaterad med bildspel) Sara Algotsson Ostholt och Reality har börjat den fyrstjärniga klassikern Badminton starkt. Ekipaget har med sig 40,5 straff efter dressyren och ligger delad femma inför lördagens terräng.

Stark start av Silver-Sara
Sara Algotsson och Reality gjorde ett bra dressyrprov i Badminton på fredagen. Trevor Holt

– Det är bara att lyfta på hatten för Sara. Men det fina resultatet är ingen slump. Både hon och Reality är så väl förberedda för det här, säger den svenske förbundskaptenen Staffan Lidbeck.

Fredagens dressyr i Badminton reds under bättre förutsättningar än på torsdagen. Det blåste visserligen en hel del och vissa bitar av dressyrbanan var upptrampade. Men solen sken och regnet höll sig borta. Sara Algotsson Ostholt var först ut av dagens tre svenska ekipage och hon levererade redan från början. Dressyrprogrammet höll genomgående hög nivå med halten före ryggningen och ett par av bytena som några höjdpunkter. 
– Jag är jättenöjd. Visst var det en liten miss i näst sista bytet, men hon gick så bra som hon kan just nu. Och det finns mer att plocka av, säger Sara Algotsson Ostholt som ligger delad femma när det 83 ekipage stora startfältet har gjort sin dressyr. 

Ludwig Svennerstål red en något spänd och lite het King Bob till 49,8 straff efter en uppvisning där travprogrammet höll något högre nivå än galoppdelen.
– Det var inte vårt bästa test men han höll sig på mattan, säger Ludwig Svennerstål som är näst bästa svensk med en 39:e plats.

Johan Lundin och Johnny Cash slutade på 53,8 straff och är 57:a inför terrängen.
– Jag hade som mål att gå under 55 straff och det lyckades. Jag är särskilt nöjd med att vi satte bytena, säger Johan Lundin.

– När det gäller Viktoria och Johan så ligger de på samma straff här som de gjorde förra året på trestjärnig nivå. Det är bra gjort, säger Staffan Lidbeck.

Viktoria Carlerbäck är nu 33:a och Ludwig Svennerstål/Alexander 55:a. Badminton har fått en ny ledare genom USA:s Clark Montgomery och Loughan Glen på 33,3 straff. Australiens Paul Tapner, som ledde efter torsdagens dressyr, är tvåa. 

Läs om torsdagen dressyr här.

Badmintonbloggen

Resultat

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden