Fälttävlan
18 juni 2023 17:16

Stark upphämtning av Sofia Sjöborg

LuhmühlenSveriges Sofia Sjöborg var en av bara fem ryttare som klarade en felfri terräng inom maxtiden i den fyrstjärniga klassen i Luhmühlen. Hon slutade åtta i klassen.

Stark upphämtning av Sofia Sjöborg
Sofia Sjöborg och Bryjamolga van het Marienhof Z vid ett tidigare tillfälle. Foto: Roland Thunholm

Efter en dressyr som slutade med 39,9 straff låg Sofia Sjöborg på plats 43 med Bryjamolga van het Marienhof Z.

Terrängen innebar en utmaning, och tio ekipage bröt eller blev uteslutna, medan bara fem av de 42 ekipagen kom i mål felfritt och utan tidsfel. Ett av dessa var Sofia, som sedan fick ett nedslag i hoppningen och slutade på 43,9 straff.

– Hon var så fin idag. Hon är verkligen en terränghäst, det gör mitt jobb mycket lättare, säger Sofia till Svenska Ridsportförbundet.

Speciellt hinder 14C orsakade problem för flera ryttare, skriver Ridsportförbundet på sin hemsida.

Ingrid Klimke var en av dem som föll av sin häst vid det hindret i den femstjärniga klassen. Olyckan ledde till ett brutet nyckelben på ryttaren, skriver Eurodressage.

Näst bästa svensk i den fyrstjärniga klassen blev Aminda Ingulfsson och Joystick på plats 25 med 71,4 straff. Julia Krajewski och Ero de Cantrale segrade med 30,6 straff.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden