Nyheter
3 januari 2018 17:59

Startklart för Evelina och Henrik i UAE

Solig startLandslagsryttarna Evelina Tovek och Henrik von Eckermann har flytt vintern och drar igång utesäsongen. Nu är det dags för deras första tävling i Förenade Arabemiraten.

Startklart för Evelina och Henrik i UAE
Hästarna anlände till Dubai just före jul. Foto: Istock

Som Ridsport tidigare har berättat flög tre av Evelina Toveks hästar och tre av Henrik von Eckermanns hästar till Dubai strax före jul. De ska stanna i värmen ett par månader tillsammans med sin groom, medan ryttarna åker några vändor för att även rida vidare i Europa.

Med sig till den tidiga utomhussäsongen har Evelina Castello, som hon vann GCT-Grand Prix med i Rom, samt Beezie och senaste tillskottet Dalila de la Pomme.  För Henriks del gäller Cantinero, Chacanno och Artiste de L’Abbaye D’Aulne.

Just efter nyår anlände Evelina och Henrik till solen och nu i veckan väntar den första tävlingen för dem då fyrstjärnig hoppning på Abu Dhabi Equestrian Club står på agendan. Tävlingarna toppas med ett världscupkval på 1,60-höjder på lördag. Kvalet är det elfte av tretton kval i Arabiska ligan och de två sista avgörs senare under januari, då i Dubai och Sharjah.

Härligt att rida i t-shirt i januari:

A post shared by Evelina Tovek (@evelinatovek) on

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden