Fälttävlan
31 juli 2014 13:24

Startklart för fälttävlan

I morgon, fredag, börjar årets fälttävlansfest på Malmöstranden Ribersborg. Det blir bland annat Swedish Eventing Tour, SET, och Nations Cup.

Startklart för fälttävlan
Tävlingsledaren Pelle Magnusson och förbundskapten Staffan Lidbeck är redo för årets svenska fälttävlansfest i Malmö.

Dressyren och hoppningen är klar på Ribersborg. I morgon, fredag, börjar den internationella fälttävlan med dressyr i alla tre klasser, CIC*,  CIC** och  CICO-NC***.
– Vi har rekord i antalet startande fälttävlanshästar på Ribersborg i år. 133 hästar kommer till start, säger tävlingsledaren Pelle Magnusson som också talar sig varm för finalen i Sugar Cup som rids under tävlingen.
– Sugar Cup har fått helt nya hinder som håller samma klass som den stora banan, säger Pelle Magnusson. 
40 ekipage har tagit sig till finalen genom olika kvaltävlingar runt om i landet. 

Sverige har bara deltagit i en av årets omgångar i Nations Cup. Omgången i Malmö är den sjätte av nio omgångar. Fyra lag kommer till start i Malmö – Sverige, Tyskland, Danmark och Frankrike. Det svenska laget till Nations Cup är uttaget till tre fjärdedelar. Viktoria Carlerbäck, Anna Hilton och Louise Svensson Jähde är klara. Den fjärde ryttaren tas ut i eftermiddag. 

För de svenska ryttarna som är VM-aktuella är Malmötävlingarna extra viktig. 
– Det gäller att de som vill VM presterar och visar att de har gjort sin hemläxa under den här tävlingen, säger förbundskapten Staffan Lidbeck. 

Det är Malmö stad som arrangerar Malmö City Horse Show. 
– Det är bra för det sätter lite extra fart på oss i tävlingsorganisationen. Vi vill ge något tillbaka till Malmö stad, säger Pelle Magnusson.

Som vanligt blir det fri entré till tävlingarna där det också bjuds på en hel del familjeaktiviteter som shower och kaninhoppning. 

Program

Start- och resultatlistor

Swedish Eventing Tour

Ställning Nations Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden