Fälttävlan
15 juni 2016 22:09

Startklart i sista testet

Luhmühlen är det sista testet för de potentiella OS-kandidaterna innan förbundskapten Staffan Lidbeck ska nominera de ryttare han kan tänkas vilja ha med till Rio. Imorgon drar tävlingen igång med ett gäng svenskar på startlinjen.

Startklart i sista testet
Ingrid Klimke med FRH Escada JS i förra årets CCI4* i Luhmühlen. Ekipaget vann FEI Classics.

Den 20 juni ska Staffan Lidbeck ha nominerat de ekipage han vill kunna välja bland när OS-laget slutligen spikas. För de svenska ryttarna är traditionsenliga Luhmühlen därmed sista chansen att visa upp vad de verkligen går för och om formen är på plats.

Efter dagens veterinärinspektion väntas nu dressyr i dagarna två innan ekipagen på lördag ger sig ut i terrängen. Den byggs för sista gången av Mark Phillips innan tvåfaldiga OS-banbyggaren Mike Etherington-Smith tar över uppdraget. På söndag förmiddag koras årets fyrstjärniga Luhmühlen-vinnare i den slutliga banhoppningen och några timmar senare hoppar de trestjärniga ekipagen i mål.

Staffan Lidbeck vill se sina OS-kandidater i CIC3* och i den klassen deltar OS-långlistade Sara Algotsson Ostholt/Reality 39, Frida Andersén/Herta och Anna Nilsson/Luron där de två sistnämnda gör sin dressyr imorgon medan Sara inleder på fredag. Därtill rider William Nilsson Fryer/La Liga och Anna Freskgård/Box Qutie också CIC3* med dressyr imorgon. I den ännu större utmaningen CCI4* rider fyrstjärniga debutanten Jonna Friman/Lady Grey och hon har sällskap av Dag Albert/Mitras Eminem. Hästarna klarade dagens veterinärinspektion utan problem och fick grönt ljus för start.

Nästa helg väntar ännu en viktig tävling i form av trestjärniga Strzegom, Polen, där också svenska OS-kandidater kommer att delta. I Falsterbo ska den slutliga OS-truppen plus ett par reserver visa upp sig för den svenska publiken i en intern  hopp- och dressyrtävling.

Startlistor och resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden