Sport
15 juli 2017 23:40

Stephanie levererar – nu gör hon debut i 1,60

Stephanie Holmén blev inkallad till de internationella klasserna i sista minuten. Hon har förvaltat uppdraget väl – tre placeringar av tre möjliga hittills och nu blir det premiär i 1,60.

Stephanie levererar – nu gör hon debut i 1,60
Stephanie Holmén far fram på FHS med Sparven.

Grevlundagårdens Stephanie Holmén, 26, är ständigt i farten och vann exempelvis 5-åringarnas Folksam Open i förrgår med Cloudy Bay. Så sent som i onsdags blev hon på grund av ett återbud startklar även för de internationella klasserna på Falsterbo Horse Show.

Hittills har hon förvaltat chansen på bästa sätt och bjudit hemmapubliken på idel felfritt med tre placeringar av tre möjliga. Femma och sjua i 1,45 med Clarence,  och så bästa svensk som fyra i det första GP-kvalet på 1,50-höjder med nya partnern H&M Flip’s Little Sparrow. (Uppdatering 12.30: I lördagens 1,50 var Stephanie och Sparven åter felfria, dock utanför placering).

FHS var målet
– Jag är väldigt lycklig över hur det har gått hittills, säger Stephanie som förstås är strålande glad över att ledningens val föll på henne och Fredrik Jönsson när det gällde att kalla in nya ryttare till FHS-truppen.
– Målet ända sedan jag fick Sparven i juni har varit att rida här, men jag hade bara en chans i 7 Star att ta mig hit och rev tyvärr då. Det var bara att koppla bort det då, men sedan fick jag koppla på igen, säger Stephanie om de snabba rycken.

Flyger med Sparven
Hon tävlar chefen Peder Fredricsons förra tävlingspartner H&M Flip’s Little Sparrow (SWB, sto, f 2006, e Cardento u Butterfly Flip e Robin Z, uppf Kristina Larsson, äg Grevlundagården i Vitaby AB/Astrid Ohlin) sedan början av juni.
– Jag är jätteglad att få förtroendet av Peder, Lisen och ägaren Astrid att tävla Sparven. Sparven är helt fantastisk – så ambitiös och gör alltid sitt allra bästa.

Med sina tre placeringar hittills i bagaget kör Stephanie vidare på FHS. Hennes hittills största klass och något av en milstolpe väntar i morgon. Efter år på hög nivå och med bland annat SM-guld och EM-silver i lag som young rider är det äntligen dags för 1,60-debut och den sker i Falsterbo Grand Prix.

Hon är uppvuxen här i Vellinge och debuten blir alltså på en riktig hemmaplan, dessutom inför en garanterat supportande storpublik. Lite nervöst måhända, men mest bara roligt.
– Ja, jag är riktig taggad – det ska bli hur kul som helst att rida Grand Prix i morgon.

Att Stephanie har varit med i matchen ett bra tag syns i Ridsports arkiv. Några höjdpunkter:


13 år sedan: Globengehäng med Casino. Foto. Jörgen Ottosson


10 år sedan: Första SM-medaljen, ett brons som junior med blott 7-åriga Titanic 2007. Wilma Hellström vann och Rebecka Wallenstam tog brons.


6 år sedan: SM-guld som young rider med Titanic.


5 år sedan: SM-guld med Flyinges lag med Fredrik Jönsson, lagledare Jan Jönsson, Nicole Holmén, och Henrik Ankarcrona.


4 år sedan: Seger i Breeders Trophy med 5-åriga Uncle Blue.


4 år sedan: Seger i Riders Trophy med Fendi, som strax senare blev en storstjärna med Meredith Michales Beerbaum.


2 år sedan: En av många nationella segrar, den här gången i 1,50 med Damgaardens Externs.


Knappt 1 år sedan: Seger på Elmia Scandinavian Horse Show med 5-åriga Crusader Ice (pimpad med snyggaste segertäcket…).


2 dagar sedan: En fjärdeplats i GP-kvalet med en ärevarvs-taggad Sparven.

Foto när inte annat anges: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden