Sverige
16 december 2023 05:59

Stipendium för att stärka ridsportens kvinnliga ledare lanseras

Utmärkelse"Som en del av Stora Ensos engagemang i ridsporten vill vi aktivt bidra till att stärka kvinnligt ledarskap." Det säger Per Lyrvall, Sverigechef på företaget som nu lanserar ett nytt stipendium.

Stipendium för att stärka ridsportens kvinnliga ledare lanseras
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/Pavle Bugarski

Det är skogsindustriföretaget Stora Enso som berättar om stipendiet i ett pressmeddelande. Tanken är att stipendiet ska uppmuntra och stärka kvinnligt ledarskap.

I pressmeddelandet refereras bland annat Svenska Ridsportförbundets satsningar på ungas engagemang och ledarskap samt det faktum att det sedan tidigare är visat att ridsporten fostrar ledare.

– Föreningslivet, hästkontakten och stallsysslorna bidrar till att ridsporten formar så många fantastiska ledare. Som en del av Stora Ensos engagemang i ridsporten vill vi aktivt bidra till att stärka kvinnligt ledarskap, ett ledarskap som spelar en viktig roll i att modernisera hur bolag styrs och organiseras. Vi vill stötta ledarskap som präglas av trygghet och relationsbyggande och vara med på resan mot att forma framtidens ledare, säger Per Lyrvall, Sverigechef på Stora Enso i pressmeddelandet.

Stipendiet omfattar en premie på 25 000 kronor som kan gå till valfria studier inom ramen för ledarskap och personlig utveckling. Det kan sökas av kvinnor i alla åldrar vars ledarinsatser inom ridsporten aktivt har bidragit till att stärka en förening, grupp eller liknande. Den sökande ska också ha en ambition att fortsätta utvecklas både som person och som ledare.

Ansökan görs genom nedanstående formulär senast den 31 januari och en jury utser vinnaren.

https://forms.office.com/e/MLcsKcU5EZ

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden