Sverige
6 december 2020 08:59

Stipendium till Essunga Ryttarförening

StipendiumEssunga Ryttarförening får årets stipendium till travhästen Legolas minne. Detta för sina insatser för travhästar som lämnar travsporten. "Vi är otroligt glada och hedrade och så tacksamma för stipendiet. Det ger oss ännu bättre möjligheter att utveckla vår verksamhet", säger ridklubbens Zandra Danielsen.

Stipendium till Essunga Ryttarförening
Zandra Danielsson är ridskoleansvarig på Essunga RFoch glädjs åt stipendiet. Foto: Mia Nilsson

Det är ATG som delar ut stipendium till Legolas minne.

Nu berättas i ett pressmeddelande att det är Essunga Ryttarförening mellan Trollhättan och Lidköping som får ta emot stipendiet i år.
– Yes! Vi är jätteglada att få den här möjligheten att utveckla vår verksamhet, säger Zandra Danielsen, ridskoleansvarig på Essunga RF i pressmeddelandet.

Stipendiet instiftades av ATG 2018, för att hedra den lille och oansenlige travhästen Legolas som på 1980-talet vann svenska folkets hjärtan genom att vinna 19 raka segrar och till slut nå världseliten. När han slutade tävla s 1987 belönades han av ATG med fritt foder tills han gick bort, 26 år gammal.

Två travhästar

Stipendiet Legolas Minne ska bidra till att ge fler travhästar ett bra liv efter tävlingskarriären. Essunga Ryttarförening använder pensionerade travhästar i sin verksamhet. Föreningen har i år fått in pensionerade travhästen Photo Launcher i stallet och använder sedan tidigare även travaren Dogge Sting i ridskoleverksamheten.

– Vår erfarenhet av travhästar i ridskolan är mycket positiv. De är oftast välutbildade, trygga, snälla och trevliga och har inga problem med nya miljöer. För stipendiet kommer vi bland annat att utbilda Photo Launcher till en trygg ridskolehäst, säger Zandra Danielsson.

”Glada och hedrade”

– Vi är otroligt glada och hedrade och så tacksamma för stipendiet. Det ger oss ännu bättre möjligheter att utveckla vår verksamhet, säger Zandra Danielsen.

– Syftet med det här stipendiet är att visa på goda exempel där hästar har fått en ny karriär, och Essunga är ett strålande exempel på att travhästar kan fungera i helt nya roller. Som hästsportens spelbolag jobbar ATG med och för hästarna 52 veckor om året – varje år, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG, i pressmeddelandet.

Stipendiet består av 40 000 kronor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden