Avel
29 september 2018 11:28

Stjärnhingsten död vid 33 års ålder

FarvälCorrado I har lämnat sitt hem på Holsteiner Verband och jordelivet. Hingsten blev 33 år gammal.

Stjärnhingsten död vid 33 års ålder
Corrado I ägdes av Holsterinerförbundet och levde ett lugnt liv i "trotjänar-stallet". Här vid 31 års ålder med Ebba Johansson, som Ridsport besökte då hon hade blivit förstaberidare på förbundet. Foto: Natalie Lindholm

Holsteinerförbundet berättade sent på fredagskvällen att en av de riktigt stora har lämnat dem. Corrado I fick somna in i den aktningsvärda åldern av 33 år.

Corrado I (HOLST, hingst, f 1985, e Cor de la Bryere-Capitol I) började sin karriär med Bo Kristoffersen och tävlades i bland annat Nations Cup och världscupen av tyska Franke Sloothaak.

I raden av Corrados framgångsrika avkommor finns Carsten-Otto Nagels flerfaldiga mästerskapsmedaljör Corradina, Dirk Demeersmans OS-fyra Clinton, Leopold van Astens Think Twice och Markus Fuchs Cosima.  Corrado I godkändes i Holsteinerförbundet 1988 och har gjort avtryck inte minst genom flera godkända söner. Flera av dem har i sin tur också har godkända söner, så som Clinton I som är far till Cornet Obolensky.

Pigg pensionär

Corrado I var pigg in i det sista och gjorde då och då de senaste åren uppmärksammade framträdanden inom förbundet. Han bodde i en lugnare stalldel med förbundets andra trotjänare och sades kunna spela ett och annat spratt, särskilt med de nyanställda.

Holsteinerförbundet berättar att det var kolik som slutligen satte punkt för Corrados långa liv. ”Att operera en häst i denna ålder skulle vara oansvarigt av oss”, säger förbundets managing director Norbert Boley på förbundets sida och berättar att det är med sorg i hjärtat som de således lät Corrado I galoppera vidare.

Nagel Carsten-otto-corradina3 101006
Carsten-Otto Nagel och Corrado I-dottern Corradina i lagfinalen på VM 2010.
180928cornetobolenskyfei
Marco Kutscher med Cornet Obolensky, sonson till Corrado I, i Nations Cup-finalen 2008. Foto: Nacho Olano/FEI

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden