Hoppning
20 oktober 2015 21:19
Ridsportplus

Stjärnorna får en lokal tävling

Som en lokaltävling för de internationella ryttarna. Så vill Tomas Hammar, tävlingsledare för Helsingborg Horse Week den 23 oktober till den 1 november beskriva det nya svenska storevenemanget på multiarenan i Helsingborg.

Stjärnorna får en lokal tävling
Underlaget är på plats i arenan och inspekteras av tävlingsledaren Tomas Hammar. LottaPictures AB

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  När hästarna nu för första gången får dra in i den nya fina multiarenan i Helsingborg vill Tomas Hammar och projektledare Bertil Alm att det ska bli ett evenemang för alla.
  – Det är därför vi kör i tio dagar, så att vi kan ha regionala och nationella klasser från 1,10-höjder till 1,40, säger Hammar.
  – ”Vanliga” ryttare får aldrig rida på de stora showerna, som i Falsterbo, Stockholm eller Göteborg. Nu får de chansen att känna på hur det är att rida på en arena.

  Intresset är enormt, det tog bara några minuter att fylla klasserna när tävlingen öppnades för anmälan. De tre avslutande dagarna är det tvåstjärnig internationell hoppning och deltagare från 14 nationer är anmälda. Dock handlar det mycket om ryttare som bor i Sverige eller Danmark, bland andra estländaren Juri Sokolovski och fransmannen Mathieu Boissonneau.

  Hammar närde länge drömmen att Rolf-Göranm Bengtsson skulle delta, men Rolf-Göran meddelar att han skickar ett gäng elever och beridare, bland dem Andreas Erni som har setts tävla i Flyinge ett par gånger.
  – Eftersom det handlar om tvåstjärnig nivå är det tillfälle för många av de internationella ryttarna att testa lite yngre hästar, menar Hammar och understryker samtidigt att prispengarna håller hög nivå.
  – Grand Prixen på söndagen är öppen, inga kval alltså, så därför kan man anmäla till den direkt.

  I foajéerna runt arenan kommer det, som vanligt vid hästtävlingar, att bli många utställare. Publiktillströmningen tenderar att bli god.
  – Intresset är stort i stan och vi har redan sålt runt 3 000 biljetter, säger Bertil Alm.

  Banbyggarna Fredrik Malm, nationellt, och Bo Bakk Andersen, internationellt, får en lite ovanlig bankropp att bygga på. Måtten är nämligen 58×30 meter, det vill säga ganska fyrkantigt. Underlaget är fibersand, och efter tävlingarna ska det transporteras till ridhuset hos Helsingborgs Fältrittklubb som därmed alltså får nytt underlag.

  Det satsas en del på underhållning under evenemanget. Stafetthoppning, four bar, riddarspel, islandshästkväll, clinic med Alexander Zetterman och sångunderhållning vid de två invigningarna av Velvet.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden